Nya hajtunneln på Aquaria

Nya hajtunneln på Aquaria

Förra måndagen hade vi förmånen att besöka Aquaria som öppnat igen efter en ganska stor renovering. Medan alla andra tog med sej sina små barn, så tog jag med mej Martin, Senior och mina föräldrar. Jag tänkte att man säkert vill ha den vinklingen också och inte bara se hur små barn upplever stället. Dessutom har jag ju just nu inga små barn att ta med…

Så hela gänget tog sej igenom regnskogar, träffade malen Bosse, såg hajar, muränor, rockor och en massa andra fina fiskar, försökte hitta clownfiskar som lekte kurragömma och tittade på trötta sjöhästar som hängde uppochner och sov. Å när vi var nöjda så åt vi en fantasiskt god middag i restaurangen.

De öppnade 1991, men av någon anledning så åkte jag aldrig dit med mina barn. Det kan ha berott på att jag var ganska luspank, men det kan också bero på att det är knepigt att åka ensam med två grabbar varav den ena var hyperaktiv och inte gillade folksamlingar… en ganska stor anledning tror jag faktiskt… vi var bara på Junibacken en enda gång och det var ett litet ”mission” i sej som inte gjordes om.

Men vi gillade det. Allihop! Personalen var fantastisk och kunnig och svarade på alla nyfikna frågor från både stora och små. Det fanns alltid någon till hans för alla frågor, så man behövde inte leta efter någon med risk för att glömma bort sin fråga heller. Å trots att vi var ganska många på plats och de flesta var en halvmeter höga, så var det inte särskilt trångt elelr stojigt heller. Här är några av de många bilderna jag tog, klicka på dem så blir de större och tydligare.

Jag kan absolut tänka mej att åka hit flera gånger och då alltså inte med barn, utan kanske med Martins föräldrar eller när hans bror kommer hit med sin familj. För det är faktiskt inte specifikt en plats gjord för barn, även om alla vuxna kanske inte får plats i hajtunneln. Det är ett himla bra utflyktsmål även för äldre och vuxna utan barn.

Tänk dej en fin dag och att promenera ut på Djurgården där Aquaria ligger, uppleva regnskogen och titta på alla fina och spännande djur, äta en bit mat i restaurangen eller ta med egen matsäck och äta vid vattenkanten. Så himla mysigt! Det är iaf något som vi kan tänka oss att göra, både med och utan sällskap  🙂

Så vill ni hitta på nåt kul och annorlunda i påsk, så är det ett hett tips att besöka Aquaria. Jag kan nästan lova att ni kommer att vara där hela dagen och att alla kommer att gilla det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *