Ögonlaser?

Ögonlaser?

Jag har haft glasögon sen jag var 13-14 år eller nåt sånt. Efter ett par år testade jag linser som funkade klockrent under några år, men sen hände något och nu kan jag inte ha dem längre. Det spelar ingen roll vilken sort vi provar eller vilka vätskor jag använder, det svider och kliar så jag bli galen och ögonen blir knallröda.

Glasögon har alltid funkat och jag tycker oftast inte att det är några problem, men för någon månad sedan började de skava på näsan. Jag har flera olika bågar så jag har fått varva dem för att skavet ska komma på olika ställen på näsan. Men det är rätt irriterande att det hela tiden gör ont. Jag har ganska dålig syn och håller nu på att få åldersseende också, så glasögon är ett måste. Jag ser lixom ingenting utan.

Jag har varit rädd för allt som har med ögon att göra i hela mitt liv tror jag. På mitt donationskort står det tom att man får ta allt i min kropp bara man låter mitt ansikte vara. Kanske beror det på att min bästa kompis var blind? Jag vet inte. En operation har alltså varit helt otänkbart. Trots att min mamma erbjöd sej att betala för några år sedan.

Nu har jag läst en del och sakta börjat ändra mej. Hade det inte varit för glasögonproblemet så hade jag aldrig ens funderat på det. Men så här kan jag faktiskt inte ha det och då har jag kollat upp vilka alternativ som finns och vad det kostar osv. Ca 25 000 kostar det att fixa bägge ögonen och numera gör man bägge samtidigt. Det tar typ 5 minuter och 95% slipper glasögon helt. Det ska knappt göra ont efteråt och man kan jobba som vanligt dagen efter.

Det står väldigt lite om vad som händer när synen förändras i övergångsåldern. På något ställe står det att operation inte rekommenderas efter 40. Så nu vill jag vet vad ni hört och vet om detta? Har ni själva gjort en operation eller har ni nån kompis som gjort det? Berätta allt ni vet! Ska man betala 25 000 vill man ju veta allt och att det ska funka.

Hjälp mej med info!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *