P4 Kalmar kom på besök

P4 Kalmar kom på besök

Jag har ju en tendens att höras på radio lite då och då och så blev det även under husbilsträffen. Men det var inte jag som var huvudperson, utan några av gästerna på träffen 🙂

Maria på P4 Kalmar och jag har haft kontakt i flera år. Förra sommaren var vi även upp på radion och besökte henne och fick se hela radiostationen med studios och hela faderullan. När vi pratades vid senast sa jag att jag tyckte att de skulle komma på vår husbilsträff, men inte så mycket mer än så.

I början på förra veckan ringde Maria och sa att livereportern Kåre skulle komma och hänga med oss under förmiddagen på fredagen, träffens andra officiella dag. Tills dess skulle jag leta upp ett par spännande sk ”case”, alltså extra intressant personer.

Maria pratade om största husbilen, mat i husbil eller något annat som stack ut. Jag gav dem istället minsta husbilen på träffen, som en ensamåkande kvinna vid namn Lena (min_lillabil_vanlife på instagram och Youtube) rattar. Matlagning gillar alla, så det fick bli Helene från Berggrens Bilbo (också instagram och Youtube) som plötsligt skulle laga mat i direktsänd radio. Medan Helene var supercool, var Lena desto mer nervös.

Kåre skulle börja sända kl 11, så vi tänkte att han väl kommer vid 10.30. Jag hade lovat att möta upp honom i receptionen och väntade och väntade. Kl 11, hade han fortfarande inte kommit… nånstans runt 11.30 dök han upp efter att ha suttit i bilkö genom halva Öland. Sändningen började 12.30 istället, har jag för mej.

Då började det med att Martin och jag, samt Annelie och Ludde (som vi arrangerar träffen tillsammans med) blev intervjuade. Vi fick berätta varför vi har våra träffar, hur de sett ut tidigare och vad vi förväntade oss av denna. Sen gick vi till Lena som berättade om sitt liv som soloåkare och sin fina lilla bil. Hon var så otroligt bra på att berätta hur härligt man kan ha det på vägarna när man åker själv. Möten på vägen och hur man spontant gör precis vad man vill. Det blev så bra att radion sände enbart hennes intervju dagen efter och inslaget även ligger ute på P4´s webb. Så roligt!

Sen sprang vi över till Helene som berättade om sitt matintresse och hur matlagning i husbil kan se ut. Kåre fick kolla in Helenes kyl och vara med och laga lasagne i Omnia. Helene har ett enormt matintresse och har alltid mängder med mat med sej, man kan undra om hon tror att det bara finns matvarubutiker i Norrköping där de bor. För jäklar vad hon handlar innan de ska iväg 😛

Sen var det dax att ta lite bilder och göra små extraintervjuer. När allt var klart, sändningen var över och Kåre hade allt material han behövde, sa vi bye bye och pustade ut. Maria var så nöjd med mitt förarbete att hon tyckte att jag kunde ta jobb som producent. Nu tycker jag iofs inte att det är så stor skillnad att leta fram folk till radiointervjuer eller en tidningsartikel, så det var kanske inte så himla fantastiskt jobbat ändå. Men kul att få vara ute lite på ”fältet” igen 🙂

Alla verkade tycka att det var väldigt spännande att ha radion där, det var många som fotade och filmade under tiden. Sånt här kan hända när man har oss på besök. Den camping som tar emot oss får alltså en himla massa publicitet!

Detta var bara en liten del av allt som hände under träffen, mer kommer…


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”P4 Kalmar kom på besök

  1. Vad roligt med radion. Trist att de var lite sena bara sånt stör mig även om det är långt upp genom hela ön.

    På högstadiet var jag med i Nybro närradio på FA hette ämnet och sände en gång i veckan.
    Men det är ju typ hundra år sedan.

    Ha en fin torsdag

    https://kamillaskamera.com/

  2. Nej vad roligt och roligt att mer och mer sådant här uppmärksammas för det märks ju så tydligt att det är en livsstil och många som gör samma som nu. Roligt att vara med på P4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *