Pandream Hotel – vårt hem på Cypern

Pandream Hotel – vårt hem på Cypern

Vi panikbokade vår resa i onsdagskväll och hann väl inte kolla upp allt så noga som vi brukar. Några små grejer borde vi kanske kollat bättre…

När vi var på Cypern i november fick vi ganska bra koll på läget och avstånd, ändå kom det lite som en överraskning att det skulle ta 75 min med taxi till hotellet i Paphos. Sååå långt var det väl inte? Men jo, det var det – är det.

Nästa överraskning var att taxin kostade 125 euro, så på lördag tar vi bussen tillbaka för bara 4 euro. Då får vi iofs byta i Limassol, men det passar bra att äta lunch i den fina hamnen.

En annan sak vi borde kollat upp var bekvämligheten på rummet. Rummet är fint och ligger bra, inget snack om saken – men balkongbordet är lågt och litet. Bara en kan sitta där och jobba, den andra får sitta i köket eller i sängen. Bordet har inte plats för två datorer. En soffa med soffbord hade inte varit dumt alls… eller ett bord i mer normal storlek.

Lite klokare är vi nu, nästa gång blir det dessutom en lägenhet med två rum så Martin kan sitta och jobba medan jag sover klart och vi har ett vardagsrum att hänga i. Ska man flytta hemmakontoret kan det ju vara bra om allt funkar så man kan jobba också.

Lägenhet betyder självhushåll, lågsäsong betyder stängda butiker och restauranger. Vi fick tag på bröd och skinka första dagarna, men inte mycket annat. Men nu öppnar fler och fler butiker, antar att det kommer en massa turister i påsk, butikerna fylls därför på så, i förrgår fick vi tag på ägg och frukt också!

Vi brukar välja hotell nära vatten och detta är nära vatten, dock inte vid vatten. Det är fyra minuters promenad till den otroligt härliga strandpromenaden. Det är helt ok! Hotellet är ganska litet, men har en stor pool och området runt poolen är fint och välskött. Här ska finnas ett gym också, det ska vi leta rätt på och testa idag.

Vi har tre supermarket precis brevid hotellet, och just nu 2-3 öppna restauranger. Det är lugnt och skönt, inte särskilt mycket folk alls. Det är vi och alla katter, här finns många! De allra flesta är fina, välskötta och väldigt kontaktsökande.

Jag gillar Cypern. Det är bara fyra timmar bort, nästan alltid sol och varmt, trevliga människor och god mat. Enkelt lixom. Jag var här med ungarna ett par gånger på 90-talet men har glömt hur bra det är. Så det kan nog bli fler panikresor hit nån jobbig vinter, men kanske mer åt Aya Napa-hållet som är närmare flygplatsen 🙂

Har ni varit på Cypern?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Pandream Hotel – vårt hem på Cypern

  1. måste erkänna att längst söderut jag varit så är Köpenhamn. Ni får ta alla ”missar” som lärdom. Så nästa gång ni åker blir resan 10/10

  2. Har varit på Cypern en gång. Också en sista-minuten-resa med tjejerna från högskolan när vi var klara med ett projekt lite tidigt. Åkte i april och det var ingen vidare värme när vi var där. Minns hur vi låg vid poolen med filtarna från rummet och kastade av oss när solen kom fram bakom molnen 🙂

  3. Vi tittade på resa också, men min man kan inte bestämma sig. Tittade lite på Bulgarien. Har aldrig varit där. I och för sig har jag aldrig varit på Cypern heller, så det får väl bli så någon gång också.. Synd att inte allt funkade, men så blir det ibland. Hur länge blir ni borta?

  4. Ska åka till Protaras Cypern den 17 April! Ligger närma Aya Napa! Lite nyfiken hur varmt ni har det nu! Älskar Pafos! Har varit dör några gånger i Oktober! Ha det så bra!☀️☀️☀️🏊‍♂️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *