Pengarna inte värst!

Pengarna inte värst!

Nog för att det är illa att Juholt gjort en massa fel med arvoden och annat. Men det är inte det värsta tycker jag. Visst är det illa att sitta med 144 000 kr i lön per månad och snylta till sej ännu mer av våra skattepengar… MEN det är ännu värre, anser jag, att inte respektera demokratin som råder i Sverige.

Att hoppa av en tv-sänd debatt pga att man inte vill stå bredvid SD är värre. SD är invalda i riksdagen och ska ges precis lika mycket utrymme som alla andra partier. Även SD ska få föra fram sina åsikter och föra sin politik. Det spelar ingen roll vad Juholt och Ohly anser om saken – det är det som är demokrati! Att då hoppa av en debatt för att SD medverkar och för att de dessutom står med oppositionen är pinsamt. Juholt och Ohly respekterar alltså inte hur svenska folket ha röstat, utan anser sej ha rätt att göra sina egna regler.

I och med att de hoppade av debatten gav de SD fritt utrymme att driva oppositionens politik. De kunde i princip säga precis vad de ville utan att bli motsagda. Visst, Mp gjorde väl så gott de kunde… men S och V har ett stort ansvar att representera sina väljare. Det ansvaret tog man inte!

Att inte respektera vår demokrati är värre än att försöka mygla till sej några tusenlappar extra. Att mygla är inte bara omoraliskt utan även patetiskt när man sitter med såna inkomster som Juholt gör. Att svika hela sin väljarkår är däremot oförlåtligt. Alliansen kan bara tacka och ta emot, med en sån motståndare är valet 2014 redan vunnet. Men vilken tråkig valkampanj…

Nu är frågan den:
1. Kommer Juholt att avgå. Han har inte mycket val, men vill inte...

2. Vem väljer man då? Vem vågar?

Enligt mej finns det bara EN och det är Margot Wallström. Men hon vill ju inte och jag förstår henne. Hon är för bra och för smart för att bli partiledare. Hon är det bästa S har.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *