Peppe har fått vintersulor!

Peppe har fått vintersulor!

Förra året vid den här tiden, hämtade vi Peppe (husbilen) från verkstan och hade vår sista helg ute på rull. Sen packade vi in honom, med tungt hjärta, för en 5 månader lång vintervila. Det behöver vi inte i år!!!

Redan när vi förberedde Peppe för första turen i våras, sa vi att han aldrig mer skulle få stå hemma så länge fler vintrar. Det var låååånga månader, när vi bara såg honom stå där och längta ut. Där och då bestämde vi oss för att fixa vinterdäck så vi kan åka även på vintern. Eller iaf förlänga säsongen lite.

För någon månad sedan började jakten på däck på riktigt. Vi kollade blocket och olika husbilssidor med tillbehör, där vi även la in efterlysning på vad vi ville köpa. Det finns mycket begagnat, men det ska ju vara bra grejer också. Många vill dessutom ha alldeles för mycket betalt, begagnat är ju ändå begagnat.

Men så hörde en person av sej, han hade rätt däck till ett helt ok pris och bodde dessutom bara ca 7-8 mil bort. Lagom för en helg på vift. Så för två veckor sedan packade vi ihop oss och rullade iväg mot skogarna utanför Uppsala. Vi började åka efter jobbet på fredagen och körde bara en liten stund innan vi körde rätt ut i skogen och ställde oss på en liten parkering vid en sjö. Jättefint!

På lördagen fortsatte vi en bit norrut och sedan in i skogen igen, för där fanns däcken. Glada lastade vi in dem i Peppe och åkte därifrån. Äntligen hade vi det viktigaste för att åka även i vinter. Nu är ju bilen inte riktigt gjord för vinterväder, men står vi bara där det finns el så klarar vi oss. Vi har en jättebra fläkt som värmer snabbt och effektivt.

Vi ville såklart inte åka hem direkt, utan åkte till Österbybruk som var på vägen, typ… Har ni varit där? Så himla fint! Där finns en liten fin camping, Simbadets Camping, som är omringad av vatten och med gångavstånd in till det pyttelilla centrumet. Här parkerade vi för att utforska staden, campingen och bara ta det lugnt. Det blev en rätt bra promenad, det var ju sååå fint! Hit kommer vi gärna tillbaka.

Men det duger ju inte att bara ha vinterdäck, de måste ju sättas på plats också. Så när vi kom hem bokade vi tid hos gummiverkstaden i närheten och i tisdags fick Peppe sina nya sulor. Så himla smidigt. Nu kan vi åka iväg OM vi vill även i vinter, eller åka iväg lite tidigare i vår. Det lutar väl mer åt det senare, i november har vi fullt upp med flera resor, i december är det test av julbord och i januari åker vi till Mauritius. Så just nu hinner vi inte så mycket även om vi vill, men i februari finns det hyfsat gott om tid. Då finns det alltså inget med bilen eller säkerheten som hindrar oss 🙂

Det finns nog ingen som blivit så glada över fyra vinterdäck som vi. Vi är löjligt glada faktiskt. Även om vi packar ihop Peppe om några veckor, så blir det iaf inte i fem månader. Nu känns det mer rimligt och längtan blir inte alls lika lång. Vi passade dessutom på att testa däcken helgen som var. Då tog vi oss till Strängnäs i några dagar, bara 5-6 mil bort – man behöver inte åka så långt för att ha lite mysigt. Huvudsaken är att vi får komma bort lite och det fick vi.

Det bästa som finns är att vakna i Peppe och knappt veta var man är och sedan få upptäcka en ny spännande plats. Vi älskar verkligen vårt husbilsliv!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Peppe har fått vintersulor!

  1. Vad härligt att ni kan förlänga säsongen med Peppe! Det låter så härligt att bara ge sig ut och vakna upp på nya ställen! Jag är inte själv där, utan är mycket nöjd med vårt sommarhus för tillfället – och det lugn jag får där. Men vem vet vad framtiden bär med sig! 🙂

  2. Ni har verkligen Hittat er grej med husbilen. Vilket är så häftigt. Skönt att ha den redo för alla slags väder.
    Glädjen känner jag igen för här är vi lika glada för att fått en spoltoalett i vår stuga. Det var stort!
    Kram Kajsa

  3. Underbart att ni kan förlänga säsongen med Peppe! Det gör ju mycket att det finns möjlighet att åka iväg om andan faller på och tid finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *