Matsedel v 42

Matsedel v 42

Tyckte det var söndag nyss! Dagarna och veckorna går så otroligt snabbt. Det passar mej perfekt! Jag vill gärna ha ett nytt år och vår igen. Jag är rätt trött på 2022 nu, även om detta år varit bättre än det förra.

Senaste veckorna har gått i ett! Det har varit premiärer och shower om vartannat, så som vi tycker är roligt – men det skulle ju inte skada om de spreds ut under året istället för att klumpas ihop i sep/okt och jan/feb. Så man får glädje året om lixom 🙂

Vi har fortfarande inte redigerat alla filmer från Norrlandstrippen och vi har mängder med recept att skriva ihop. Nästa helg är jag ensam, Martin ska iväg med jobbet, då ska jag försöka att både jobba, städa och sova ikapp. Vi får väl se hur mycket jag lyckas med.

Ni som hänger med på instagram @marlenerinda brukar få en liten tjuvkik på experimenten som kommer ut ur vårt kök. Jag skriver recepten så fort jag kan och sedan kommer de på Du i Fokus vart efter. Å så småningom hamnar de i en veckomatsedel. Just nu har det varit lugnt i experimentköket, men det blir snart fart där igen.

Just den här veckan är det inga nya recept som finns med, men jag tror inte att pastan med vit tonfisksås varit med i någon matsedel förut. Testa den!

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Vitkålsfräs (fr 4-10 PP för hela grytan)

Tisdag: Pasta med vit tonfisksås (16-20 PP för all sås, plus pasta)

Onsdag: Kassler & ananas i ugn (19 PP för allt, plus ris)

Torsdag: Kyckling med mangocurrysås (4-12 PP för all kyckling, 7-9 PP för såsen, plus ris)

Fredag: Purjo- och lövbiffsgryta (18 PP för hela grytan, plus ris)

Lördag: Domoda – jordnötsgryta (74 PP för hela grytan, plus ris)

Söndag: Knäckepizza blanco och pizzasallad (21 PP, plus sallad)

Den här veckan passar tonfisken, kasslern, kycklingen och grytorna som matlådan dagen efter, eller som matlåda i frysen, så passa på att göra lite extra. Vi är bara två personer i hushållet, vi lagar alltid till minst fyra så har vi till matlådor. Då behöver man inte stå och klia sej i skallen en kvart före lunch, det är bara att ta fram en låda och tina upp.

HÄR finns bra matlådemat om ni vill ha tips 🙂

Domodan är magiskt god, en av mina favoriträtter och tar mej ”hem” till Gambia… så den måste ni testa! Vi gör den på kyckling, men ska testa med räkor någon gång.

Hoppas ni får en fin vecka.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”Matsedel v 42

  1. Er matsedel för denna vecka låter ju jättegod. Kassler med annanas och sedan pizza på helgen. Mums. Det är alltid smart att göra mer så att man har matlådor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *