Några prickar fattigare… igen…

Några prickar fattigare… igen…

Ni som hängt med här ett tag vet att jag har sk cancermarkörer i blodet och kollas regelbundet på både in- och utsidan. Under sommaren har hudläkaren fått jobba.

Jag har hundratals med födelsemärken och jag tror att jag var kanske 9 år när de första togs bort. Sen har det bara fortsatt. Under åren har min husläkare haft koll på mej, numera är det en hudläkare på hudmottagningen i Älvsjö som har stenkoll. Ungefär var sjätte månad kollar han igenom mej och skickar mej på operation varenda gång.

I somras opererades en prick på magen bort och ett par på ryggen fotades. Han trodde inte att det var någon fara, men när jag var tillbaka efter vår långresa bokade han operation direkt. En av prickarna hade växt fort och måste bort. Så den tog jag bort för ett par veckor sedan och nu blir det koll igen i januari.

Ibland skapas märkena bort, då blir det ju bara ett litet skrapsår som läker snabbt. Men oftast blir det en operation och stygn. Sitter de så att jag ser dem, tar jag enkelt bort dem själv. Onödigt att uppta en tid hos sjuksköterska när man kan göra det själv. Men den som togs senast var ju på ryggen, knepigt att ta stygnen själv lixom… Men jag instruerade Martin, så efter en kort tvekan fixade han det utan problem. Så nu kan han sätta upp det på sin CV också 🙂

Mina läkare har aldrig sagt något om solen eller att sola, de tar nog för givet att alla känner till riskerna och hur man solar säkert. Däremot har jag fått order att smörja mej med vanlig lotion för att hålla huden mjuk, då sprids tydligen inte cancercellerna lika lätt. Inget jag hört någon annanstans, men känns lite logiskt på något sätt.

Nu får vi se vad som händer i januari, men jag är rätt säker på att ytterligare ett märke på ryggen måste bort. De tar lixom aldrig slut…

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Några prickar fattigare… igen…

  1. Men oj!? Uppstår det nya märken hela tiden eller är det befintliga som ändrar form? Vilken tur ändå att du är under ständig uppsyn så att det aldrig hinner gå för långt.

  2. Det är väl ändå skönt att dom har koll och så tätt. Ta stygn är ju inte så svårt, och visst klarar man det själv. Många är väl bara lite osäkra på det.

  3. Precis där jag är nu och ska bort bort en och ev två till. tror de skulle ev bränna men jag får väl se när jag är på plats.

    Bra att de går ta bort så lätt ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *