Plöjde böcker i solen

Plöjde böcker i solen

Inför resan till Mauritius packade jag ner 13 böcker, sånt som legat i skåpet och väntat alldeles för länge. Jag läste nästan allihop under de två veckorna och några vill jag tipsa lite extra om.

Jag läste som sagt väldigt mycket under semestern, mest feelgood – man mår ju så bra av det! Jag rensade lite bland mina pocketböcker innan vi åkte och packade ner dem som lockade mest och då blev det nästan bara feelgood. Men jag läste lite annat också… det vet ni som följer mej på instagram 🙂

Här är fyra av böckerna som jag vill tipsa om den här svängen. Bara feelgood. Det kommer ett till inlägg inom kort, som är mer blandat.

Vi börjar väl uppifrån som vanligt:

Kära Emmie Blue – Lia Louis

Oj, så känslosam och berörande den här boken var. Man riktigt känner Emmies känslor och vill bara ge henne en stor kram (och en fet käftsmäll till någon annan…). Allt börjar med en ballong, ett brev och en bekännelse som Emmie släpper iväg som 16-åring. Lucas hittar ballongen vid en strand i Frankrike och detta blir början på deras långa vänskap. 14 år senare åker Emmie till Frankrike för att hälsa på Lucas och fira deras gemensamma 30-årsdag. Hon är helt säker på att han ska ställa frågan hon drömt om i nio år…

Det handlar om kärlek, svek, vänskap, ensamhet och stora känslor. Å det är så fint. Jag har inte läst något av Lia Louis förr, detta kanske tom är den första översatt till svenska? Men jag kommer absolut att titta efter hennes namn i fortsättningen. Hon skriver så fint med en otroligt varm och känslig ton. En väldigt fin bok, men lite jobbig i hjärtat också.

Kär i Karriären – Christina Lauren

Den här boken skrattade jag högt när jag läste! Ni vet så där så folk tittar på en och undrar om man är riktigt klok 🙂

Det handlar om Evie som är 33 år och filmagent. På en maskerad möter hon Carter. De är festens enda singlar och utklädda som Hermione och Harry Potter. De klickar direkt, men Carter arbetar också som agent och snart tävlar de om samma tjänst. Istället för en rosaskimrande romans bryter ett regelrätt krig ut. Alla knep är tillåtna, det finns inga regler, å knep blire…

Det är så roligt, drabbande, träffande och sorgligt på en gång. Är det sunt att leva för sitt jobb? Vad gör man om drömmen går i kras? Hur långt kan man gå för ett jobb? Christina Luren skriver så otroligt roligt, på ett underbart språk med snabbt tempo. Jag längtar verkligen efter att nästa bok ska översättas till svenska.

En sommar att minnas & 28 Somrar – Elin Hildebrand

De här två böckerna är tydligen del 2 och 3 i serien om Nantucket (de står i fel ordning på bilden), men det är ytterst lite som märks att de hänger ihop – det är egentligen bara platsen. Så man kan absolut läsa dem oberoende av varandra.

”En sommar att minnas” börjar med att Birdie får ett samtal från sin dotter som meddelar att hon har ställt in sitt perfekta sommarbröllop med sin perfekta fästman. Men innan beskedet hinner landa kommer ännu en förödande nyhet … Birdie bestämmer sig för att ta med sig sin syster och sina två döttrar till sommarstugan på Nantucket. Men vad händer när två generationer systrar samlas under ett tak?

Hemligheter avslöjas, gammal kärlek väcks till liv. Det är så otroligt fint skrivet med ett vackert språk och målande miljöbeskrivningar.

”28 somrar” börjar med att Mallory flyttar till Nantucket. När hennes bror kommer med sina vänner för att fira sin svensexa träffar hon Jake och attraktionen mellan dem är omedelbar. Av olika anledningar blir Mallory och Jake ensamma och spenderar helgen tillsammans i det lilla huset vid stranden. Innan de går skilda vägar lovar de varandra att de ska ses en gång om året – alltid under samma helg och på samma plats. Löftet är heligt för dem båda, åren går och deras unika relation fortsätter. Tills den dag då en av dem inte dyker upp.

Jag älskade den här boken! Scenariot är så totalt osannolikt och det gör att tankarna far fram och tillbaka genom läsningen. Kan man verkligen göra så här? Är det moraliskt rätt eller helt förkastligt? Så otroligt intressant, tankeväckande, fint, kärleksfullt och mysigt.

Jag borde nog leta rätt på den där första boken om Nantucket, för detta tycker jag verkligen om och jag vill veta mer om den lilla ön. Jag ser fram emot kommande böcker.


De här fyra böckerna tyckte jag väldigt mycket om och kan faktiskt inte rangordna. Alla har sitt och jag tycker att ni ska läsa dem allihop!

Det där att ligga under ett parasoll på stranden och läsa är väl ändå bara det bästa av allt. De här böckerna plöjde jag direkt när vi kom till Mauritius och gav bort till en annan svensk turist när jag var färdig. För det är så jag gör, jag läser aldrig en bok flera gånger och har inte ens en bokhylla faktiskt. Å det är ju så roligt att göra någon glad, att ge bort en bra bok är ju så härligt!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Plöjde böcker i solen

  1. Känner inte till någon av dom, men tackar för tipsen. Det är mest feelgood jag läser också. Sen är det en svår genre då det lika väl kan bli lite tramsigt.

  2. Tack för bra tips! Precis den här typen av böcker gillar jag att ha som ljudbok i öronen när jag är ute och går! Har just nu lyssnat på 2 (snart 3) ”deckare” av Viveca Steen så jag behöver bryta av med något annat!

  3. När jag väl åker utomlands så är det böcker som är det första jag tänker på som ska med, måste ha många. För jag brukar gärna gå runt och se mig omkring men ligger gärna i skuggan och läser och njuter av att inte vara hemma. Då behövs många böcker minsann =) Tack för dina tips.

  4. Tack snälla för tipsen. Jag har varit lite off på böcker ett tag. Tiden har inte funnits helt klart och jag har valt poddar på mina rundor. Men så brukar jag funka att jag och bäcker går i perioder.

  5. Jag har faktiskt läst en annan bok av Christina lauren the unhoneymooners hette den. Jag gillade den så jag ska nog ta och kolla i den du pratar om i inlägget. Låter som något jag kan gilla 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *