Politiksnack på midsommar

Politiksnack på midsommar

Man ska ju inte prata politik på fest, så är det bara. Alltid blir någon irriterad och börjar argumentera och det är så tråkigt när det är fest. Men precis som förra året, och på alla andra tillställningar – så hände det även igår.
 
Som jag skrev igår, firade jag midsommar med ett gäng Serber. En av dem, en man i nedre 50-årsåldern, egen företagare, varit i sverige i 20 år, började prata om företagandet i sverige. Han var så upphetsad och förbaskad över Socialdemokrtaernas system att det bara osade om honom. Jag hann över huvudtaget inte sticka in några kommentarer, han var så uppeldad att han inte gick att stoppa.
 
Han hade minsann bestämt sej för att aldrig mer rösta på sossarna, i år skulle Moderaterna få hans röst. Så bra då, iaf rätt sida – tänkte jag. När jag fick en syl i vädret sa jag att han kanske ändå skulle ta och läsa om de olika alianspartierna och se vilka skillnader som finns och vad som passar honom bäst. ”NEJ! vrålade han, jag vill inte läsa! Jag har bestämt mej!”
 
Jag pratade lite med hans fru och hon sa att han kommer inte läsa något, även om det skulle innebära att han faktiskt skulle kunna hitta ett ännu bättre alternativ. Men frun skulle läsa på både för sin egen och makens skull. Frun röstade på Vänstern i förra valet, men ville inte göra det misstaget igen.
 
Så vi får väl se var det slutar. Jag vet iaf vad jag ska rösta på  😉
 

Ett svar på ”Politiksnack på midsommar

  1. man bara förlitar sig på något som man hört lät bra, inga genuina eftertankar eller kunskapsbaserade beslut, man följer mängden helt enkelt……vilket behagligt liv….?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *