Senior fixar maten

Senior fixar maten

För någon vecka sedan när Senior var med oss på jobbet, började han titta i kokboken som vi säljer. Han är inte särskilt intresserad av mat och brukar inte fundera så mycket på vad vi ska äta, bara han blir mätt ett par gånger om dagen. Killarna har ju sett att vi gör veckomenyer, men de har inte brytt sej så mycket.

Medan han sitter där och tittar, frågar jag om han hittar nåt som verkar gott. Han nickar och jag säger att han får gärna göra nästa veckas mat, när han ändå sitter där. Trodde väl aldrig att han skulle orka planera för mer än ett par dagar, men jodå… en liten stund senare har han minsann gjort en hel veckas meny åt hela familjen. Å då tror man genast att han ska planera ”säkert”. Han är 16 år och ganska kinkig med maten, inte så att han inte vågar prova – men han håller sej gärna till gammalt beprövat. Han har nämligen lite svårt med konsistenser och vissa grönsaker.

Därför blev vi mäkta imponerade och förvånade när vi ser att han skrivit dit en rätt med paprika (som han inte alls gillar) och även en soppa! Han tycker definitivt inte om soppa. Han hade lyckats få en blandad kompott av fisk, fågel, kött och vegetariskt. En skitbra veckomeny helt enkelt!

Vad vill jag då ha sagt med detta? Jo, låt era ungar planera nästa veckas mat! Sätt en kokbok i händerna på dem och lägg er inte i planerandet. Ni kommer få en spännande matvecka, med nya rätter och gemensam matlagning. Jätteskönt när man själv har noll idéer!
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.