Rättegångar i Tingsrätten

Rättegångar i Tingsrätten

Det blev en lång dag, med många pauser. Tycker det är så tråkigt att så många uteblir från sina rättegångar. Man har ingen som helst respekt för att en rättegång kostar en väldans massa pengar och tar flera personers tid i anspråk.
 
För att en rättegång ska kunna hållas skall det finnas en domare och en notarie – de jobbar på tingsrätten. Sen ska det även finnas 3 nämndemän, som är valda att reprsentera samhället. En åklagare skall också medverka och presentera målet. Så det är alltså 6 personer som sitter där och bara kostar pengar om en rättegång ställs in.
 
För att inte tala om alla nervösa vittnen, som kanske laddat som bara den för att sedan komma in i salen och få veta att allt är inställt. Det är extra tråkigt.
 
Idag hade vi 6 inställda mål av 14 uppbokade. Som tur var blev det inställt i samband med lunch, så jag fick en lång lunch med en av kollegorna från valrörelsen. Kul!
 

Ett svar på ”Rättegångar i Tingsrätten

  1. På min tid var vi nio nämndemän – dåvarande Stockholms rådhusrätt. Domare och assistent som skötte bandinspelningen som trasslade en del på den tiden. Året var 1954 och jag var en av de unga nämndemän som FPU lyckades nominera det året . Jag var 25 och i särklass yngst. Två damer var i 50 årsåldern och resten var nog pensionärer om jag minns rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *