Nämndemännens uppgift

Nämndemännens uppgift

Som nämndeman i en rättsal är du samhällets representant. Fram tills nu har det varit medlemmar från politiska partier som blivit utvalda, men nu ska reglerna luckras upp så att vem som helst kan komma ifråga om posterna.
 
Som nämndeman får man hela 300 kr per dag… ska ändras till 500 kr. Har man dessutom förlorat arbetsförtjänst får man ersättning för det. Men man måste alltså ta ledigt en hel dag per månad från sitt arbeten vilket inte alla arbetsgivare gillar. Det är pga detta som vi har så hög medelålder på nämndemännen. Pensionärer vill ha något att göra, tjäna några kronor och har inget jobb att krångla med. 
 
Jag som jobbar mesta delen hemifrån och lägger upp min arbetstid själv har också en bra möjlighet att komma ifrån. Eftersom man vill ha en bra blandning av kön, ålder, bostadsort mm. Så ringer man ofta till mej när det behövs någon extra, jag tillhör då en minoritet som de alltid behöver. Jag är tjej, ganska ung och bor där många bovar gör sina brott.
 
Så om du är intresserad av att sitta som nämndeman, passa på nu! Till nyår ska de nya nämndemännen skolas in, vi sitter också på mandatperioder om fyra år och byter när regeringen byts. Så ta kontakt med ett parti och meddela ditt intresse, det är fortfarande den lättaste vägen att gå.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *