Reda ut begreppen lite…

Reda ut begreppen lite…

Nu måste jag förklara mej.
Folk har nämligen väldigt mycket åsikter om det här med att gå ner i vikt.

Ja, jag anses numera som normalviktig, men ligger alltså precis på BMI 25. Det idealiska FÖR HÄLSAN (!!!) är att ligga mellan 20-25, alltså vill jag ju inte ligga på gränsen. Jag vill vara normalviktig för min hälsas skull, jag tänker inte bli nån slags benget. Dessutom ska jag ju även vara en slags förebild för våra medlemmar…

Jag har också som krav från landstinget att ligga under BMI 25 för att ens få remiss till operationen och göra en bröstreducering. Detta för att man helt enkelt ska göra mej proportionerlig i en normalvikt OCH för att minska riskerna vid sövning. Detta är alltså landstingets krav och inget som jag hittat på själv.

Ett par kilo till alltså ska bort och dessa sitter som berget! Jag har varit superduktig hela veckan, ändå blev det bara något hekto minus på vågen. Å nästa helg ska vi på kryssning… kan nog knappast vänta mej ett minus då. Snarare tvärtom  🙁

När jag ändå är igång så kan jag förklara min sömnapné. Den beror alltså inte på övervikt och jag snarkar INTE! På nåt sätt har hjärnan inte fattat att jag måste andas även när jag sover och detta kan ha med min tidigare utbrändhet att göra. Forskning visar att hjärnan kan bli så skadad när man är utbränd att den missar en del naturliga impulser som den tidigare hade. Som att hjälpa kroppen att andas.

En snarkmaskin hjälper mej alltså inte. Särskilt inte som jag mest sover på mage och då kan man inte ha den överhuvudtaget. Däremot kan operation av E-kupan hjälpa eftersom trycket på bröstkorgen blir stort och kan störa andningen.

Så nu är allt glasklart väl?

Jag vill inte bli trådsmal, bara hälsosam.
Jag blir inte hjälpt av snarkmaskin eftersom jag inte snarkar eller ens sover på rygg.

Å du… skitviktigt är jag ändå  😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.