Renoveringar blir alltid större än planerat

Renoveringar blir alltid större än planerat

Förrådet revs invändigt och byggdes upp igen. Det blev sååå bra. Nu var det bara garaget kvar, det behövde ju bara lite färg och ny förvaring. Det skulle ju gå snabbt… famous last words lixom…

Redan när vi röjde i garaget, hittade vi massor med fel. Nån liten grej kan man ju låtsas att man inte ser, men när humlorna byggt bo både i väggen och utanpå, när man ser in till grannen längst ner vid golvet och gipsväggen bara smular sej… då är det svårt att inte låtsas se… det är lixom bara att tugga i sej och fixa. Det där med att måla var lixom det enkla.

När vi började var det en beige färg i nästan hela garaget. Det betyder att jag förra gången helt enkelt målade där jag kom åt. Så halva väggen längst in var orange och halva med fult kakel. Under kaklet hade man målat blått. Det satt även kakel längst ner på väggen till grannen. Det var när det kaklet togs bort som vi upptäckte att det var hål där. Längst heeeela sidan. Där var även en platsbyggd bänk som var alldeles för stor, som vi rev, som humlorna också bodde i till viss del. Humlornas hyresavtal sas upp, väggarna frigjordes, lagades, tvättades, spacklades och målades i en gul härlig färg. Mitt garaget ska vara trevligt att gå in i!

Medan sommarprogrammen lyssnades igenom målade jag taket vitt och sonen kom och fixade elen, så att den också numera är säker. Problemet med hålet längst ner var inte så enkelt, så min pappa kallades in. Med hans hjälp petades det in en träskiva som vi sedan kunde gjuta betong mot. En meter i taget typ… så det tog lite tid. Men tätt blev det iaf till slut! För första gången är där även en golvsockel runt hela garaget också nu – bara en sån sak!

När jag bytte garageport för kanske 15 år sedan blev det ett glapp mellan själva hålet för den gamla porten och den nya. Det blev som ett dike ungefär, på kanske 5 cm längst ner vid golvet. Det har gjort att det kommit in vatten när det regnat och snöat förstås. Detta fixade pappa också när han ändå höll på med betongen. Efter massor med extrajobb är garaget iaf nu så tätt det kan bli och väldigt mycket helare än det var innan. Å jättegult!

In med ny arbetsbänk, det fick bli två trådbackssystem från Elfa och en bänkskiva som vi redan hade. Blev hur bra som helst! De två trähyllorna vid sidan om är kvar sedan förr, allt annat tog vi bort. Nu finns där fler krokar istället för skrymmande hyllor och allt är upphängt där det ska vara. Så himla bra!

Vi skulle behöva fixa golvet också, uppfarten också för den delen. Men det får bli en annan gång

Det ser kanske lite rörigt ut på bilden, men det är mest för att där står grejer som ska slängas och lite prylar som lagts in för vintern. Bilen går iaf in helt utan problem och det gillar jag!

Det blev väldigt mycket mer jobb än vi planerat för och därför väldigt mycket längre tid än vi trodde. Men nu är det så bra! Allt får plats, vi vet exakt vad vi har och var det är. Bilen kan ha party där inne nu, det är så rymligt 🙂

Nu har vi renoverat i ett svep sedan i slutet av mars och fått så mycket gjort. Akuta grejer som vi skjutit framför oss trots att de varit just akuta – men nu är de fixade! Å det är sååå skönt! Men vi lägger oss inte på latsidan än… nu är det vardagsrummets tur. Ni som är med på instagram @marlenerinda vet… Ni andra kan kika in där.

Nu kör vi lite till – 2020 året då vi röjde, renoverade och promenerade 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *