Så här är läget

Så här är läget

När jag vaknade i morse var det 25,8 minus. Kunde snabbt konstatera att det inte skulle bli någon skola för Junior, han kan inte gå ut när det är så kallt. Då hostar han tills han i värsta fall tuppar av eller iaf kräks. När det är kallt är astman som värst för honom.

Kl 8.15 började telefontiden på vårdcentralen och jag kom fram till en jättetrevlig AT-läkare som kunde ta emot oss kl 10-10.40. Jag och Senior fick en gemensam tid så hon kunde kolla upp oss ordentligt. Vi tog faktiskt bilen dit trots att det bara tar ett par minuter att gå. Men jag har ju också problem med astma när det är kallt. Dessutom ont i det där förbaskade benet som nu var en av de saker vi skulle kolla.

Sagt å gjort! Seniors finger måste röntgas, så det ska han göra om en stund. Morfar får ta med honom till läkarhuset i Skärholmen och fixa det. Mitt urinprov visade ett klockrent exempel på urinvägsinfektion, förutom att jag inte har någon feber. Men både blod och bakterier fanns i provet, så det är lixom ingen tvekan. Det var en mycket klok doktor, hon frågade inte ens varför jag inte kommit tidigare. Mitt ben däremot blev hon inte klok på. Hon ringde någon medicinsk rådgivare och fler doktorer kom in och tittade på mej. Tydligen misstänker man en propp, men det är inte alls glasklart. Så jag ska på nån röntgen på Huddinge Sjukhus och träffa en läkare där. Men då måste jag ju klara mej utan en toalett mer än 5 minuter, så det får vänta tills penicilinet verkat.

Direkt efter vårdcentralen ville jag hämta ut penicillinet och åkte därför till centrum. Eftersom Murphys lag förföljer mej just nu, så funkade självklart inte datorerna! Men för första gången träffade jag en receptarie som faktiskt var service-minded, så hon ringde läkaren och lyckades på nåt sätt ge mej medicinen. Tack o lov! För nu har jag ont och mår allmänt dåligt. Som jag sa till Martin i morse: ”Hade jag haft en vanligt kontorsjobb så hade jag faktiskt sjukskrivit mej”. Då insåg han att jag nog mår ganska dåligt. Men i nuläget har jag inget ”vanligt” jobb och skulle sätta Martin i en svår sits, så det blir inget av med nån sjukskrivning.

Nu har jag iaf tryckt i mej penicillin och alvedon, nu går jag och lägger mej.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *