Så trött!

Så trött!

Hösten har varit minst sagt hektiskt och nu först känner jag hur trött jag är. De senaste två nätterna  har sömnen dessutom varit usel, så jag sitter här och känner hur ögonen går i kors. Det är skillnad på att vara vanligt trött och ”slutkördtrött” och nu är jag det sista. Helt färdig.

Jag älskar att ha saker på gång, att resa och göra kul saker. Men med fibromyalgi och hypotyreos så orkar jag helt enkelt inte lika mycket som andra. Det är bara att tugga i sej. Jag vet det. Jag vet också att jag kan orka hur mycket som helst en dag och inte ett smack nästa och att det kan vara svårt att förstå för min omgivning. Jag ser ju dessutom ut som hälsan själv och att då få förståelse för att man inte är helt frisk är svårt.

Tempot har varit högt under hösten och fram till senaste resan har det funkat helt ok. Men den resan hade lite för presat schema och för långa dagar, där sa kroppen stopp. Även de andra var trötta, så det var inte bara jag. Även de andra behövde tid att komma igen efter resan, det betyder väl att den var lite över det vanliga… Nu har jag varit nästan helt utan event sedan en vecka tillbaka och nu känner jag verkligen hur trött jag är. Jag njuter av en blank almanacka där träning och promenader prioriteras.

Det finns många ”borden” men bara ett par ”måsten”. Jag borde städa… det börjar bli rätt akut faktiskt. Men städa måste man ju faktiskit inte… men man måste äta bra mat, sova och få frisk luft och eftersom hunden måste detsamma är det detta jag gör på dagarna. Äter, tränar, myser med hunden och sover. Mycket soffhänhg blire… Just nu känner jag mej bara tröttare och tröttare, men då vet jag att det snart vänder. Jag tillåter mej att vila och bara glo på tv med hunden i knät. Dammråttorna tar snart över huset och snart orkar jag nog ta fram dammsugaren. Kanske imorrn.

Jag börjar känna hur energi återvänder. Hur jag orkar ta i mer på gymmet och gå längre promenader med hunden. Jag orkar sitta och skriva längre stunder och har till och med lyckats skriva några texter i förväg inför semestern. Veckomenyerna för hela januari är faktiskt färdiga  🙂

Nästa helg åker vi till Helsingfors med Vikings Gabriella. Då ska vi besöka deras SPA och jag ska få ansiktsbehandling och sitta i bastun. God mat, ledig tid, ingen dator, tid att läsa och sova. När vi kommer hem ska jag på pedikyr och få fina fötter inför resan till Egypten. Där blir det också lata dagar med mycket vila och läsning. Någon timmes jobb per dag, men det är ok. En lugn period innan allt kör igång i slutet av januari igen.

Jag vet inte hur ni fungerar. Men jag behöver tid av total återhämtning då och då, tid att göra ingenting. Jag kan köra på i 180 bara jag vet att det kommer en lugn period snart, då jag får vila helt. Det tog bara 18 år av utbrändhet att lära sej det… priset var dock dyrt; tre diagnoser som jag får leva med resten av livet.

Nt tar jag en tupplur med pälsbollen, gonatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *