Så var det min tur…

Så var det min tur…

Junior är förkyld, min pappa är förkyld… runt om oss är många förkylda och nu är det tydligen min tur  🙁

Eftersom jag jobbar med pengar och tar emot både kontanter och betalkort från ca 300 pers i veckan, så är det ganska konstigt att jag inte blir sjuk oftare. Folk har sina pengar i munnen och tar dem sedan med sina halvrena händer och ger till mej. Är det konstigt att jag har dille på att tvätta händerna???

Men igår slog förkylningen till och det rejält. Jag hade lite ont i halsen, men hade ju fått sova ut ordentligt under natten i Seniors säng. Så jag trodde inte att det skulle bli någon större utveckling av det där halsontet. Men efter ljusterapin så körde det igång ordentligt. Vi sa innan att antingen så försvinner det halsonda eller oxå kör det igång på riktigt och så blev det alltså.

På kvällen hade jag så ont i halsen att jag knappt kunde svälja och halstabletter och te med honung förbrukades i en rasande hastighet. Vi hade köpt hem glass, så det blev min middag… inte en kalori… två kraschade dagar efter varandra… skit oxå! Men när man mår dåligt får man lixom äta det som går att äta.

Där satt vi alltså; jag och yngste sonen, skavfötters i tv-soffan. Han hostade, jag knaprade halstabletter. Det gick säkert 273 koppar te under kvällen medan vi låg där och kollade film och tv om vartannat. Senior som skulle vara borta ytterligare en natt kom helt plötsligt hem och där rök min chans till ytterligare en ostörd natts sömn.

När det väl var dax att sova hade jag så ont i halsen att jag inte visste vad jag skulle göra. När jag låg ner mådde jag dessutom illa. Men med ett par alvedon så somnade jag till slut runt 2, alldeles för sent för mej. Men när jag vaknade i morse vid 9-tiden mådde jag faktiskt mycket bättre. Så det där ljusrummet kanske skyndade på processen? Jag tajmade det bra iaf, är ju ledig tills på tisdag och hinner definitivt blir frisk tills dess  🙂

Får nog ställa in tandläkaren imorrn och tyvärr fick jag ställa in en grej idag oxå. Jag skulle träffa en gammal bekant och gå en lång promis med henne och våra hundar och PRATA. Men fick skicka ett meddelande och ställa in, surt! Nu får vi se när det finns tid nästa gång. Idag skulle vi dessutom till Tomten som har öppet hus med julklappar och glögg, även detta får nog ställas in… jaja, vad är väl en bal på slottet.

Dagen får bli som den blir, huvudsaken är att vi blir friska och att ingen smittas på vägen. Vi kurerar oss bäst vi kan, ta hand om er ni också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *