Saknar jag inte barnen?

Saknar jag inte barnen?

Har fått frågan om jag inte saknar barnen? Men hallå?! De har varit borta i två dygn bara!!! Jag kan tycka att det är tomt här hemma när de är borta, men vill jag prata med dem så är det ju bara att ringa. Sedan i söndags har jag pratat med Junior två gånger och med Senior en gång, plus ett gäng sms, facebook och msn.

Jag tror att det är viktigt för föräldrar att våga erkänna att det är skönt att kunna släppa ansvaret och faktiskt njuta av att bara vara. Att inte behöva vara någon annan än jag för några dagar. Att inte ha dåligt samvete för att man njuter av den fria tiden, utan faktiskt ta vara på tiden och erkänna att det är riktigt skönt! Att kunna vila upp sej och få längta lite gör mej ju bara till en bättre mamma. Jag vet ju att bägge har det bra och är trygga där de är, det gör ju saken ganska mycket lättare. Det var värre när Junior, 14 år gammal, var i Spanien på egen hand i tre veckor…

Dessutom tror jag att det är jätteviktigt att killarna nu får släppa taget om mej och ge sej ut på egen hand och ta eget ansvar. De får se själva att de klarar sej alldeles utmärkt utan morsan. Att de kan reda ut strul, ta reda på lösningar, ta hand om sej och faktiskt trivas med situationen trots att den inte är vad de är vana vid. Junior tränar flera timmar om dagen och är helt slut på kvällarna, men han är så nöjd. Senior har ett uppdrag som datalärare till grannen på Öland som precis köpt sin första dator. Dessutom övningskörde han för första gången igår… Bägge mår hur bra som helst!

Jag tar vara på tiden; tvättar, städar, pysslar och plockar. Allt i min egen takt. Det går abslout inte fort, men det blir lite gjort i taget. När vi kommer från jobbet äter vi gott och tar det bara lugnt. Vi behöver varva ner efter en mycket intensiv period med mycket folk, flytt och sjukdomar. Att veta att vi dessutom får en till chans v 15 är inte helt fel. Då ska killarna till Åre med sin pappa, 5 dagar till att bara vara… 🙂

Vad jag vill säga är att man inte MÅSTE sakna sina ungar, då är det ju bara att ringa dem! Men man MÅSTE njuta av sin barnfria tid, annars kastar man bort ögonblicket… Iaf när det bara handlar om 5-6 dagar. MEN det ska bli jättemysigt att få hem dem igen och få krama om dem, det är svårt att göra på telefon.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *