Se upp i trafiken!

Se upp i trafiken!

Nu ska ni inte bara oroa er för dåligt väglag… nä, nu ska ni även oroa er för övningskörare… nu är nämligen både Senior och Junior ute i trafiken och kör  🙂

Senior har övningskört ganska länge och börjar bli riktigt säker. Honom har vi bokat in för första riskutbildningen, den som handlar om droger och alkohol. Junior började köra förra helgen och har väl inte riktigt greppat hur stor bil han har eller hur man ska anpassa hastigheten i kurvor och korsningar än. Men det tar sej!

Senior fyller 18 i augusti, då är det mycket som händer. Vi ska lägga om konton, skaffa fullmakter på mediciner och läkarkontakter mfl, sätta honom i bostadskö och en massa annat. I bästa fall kan han köra upp och ha sitt körkort innan han ska ut på praktik i november. Junior har precis fyllt 16 och kan övningsköra i lugn och ro ett bra tag till.

Jag tycker det är jättebra att man får övningsköra redan när man fyller 16, då har man ju god tid på sej. Bägge killarna har ju haft moppekort och kört mycket i trafik. Så trafikvana har de iaf och vet riskerna med andra trafikanter. Det är en stor fördel. Så jag är inte särskilt orolig när de är ute nu. Jag har inga riskbenägna killar som ska visa sej på styva linan. De är lugn och förståndiga och kör som man ska.

Så ni kan nog vara lugn om/när ni möter dem på vägarna  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *