Små barn har inget konsekvenstänkande!

Små barn har inget konsekvenstänkande!

Det är väl klart som sjutton att små barn som gnäller gör det av en anledning? Små barn har än inte lärt sej konsekvenser av en handling utan gnäller för att de vill något, byta blöja, hungrig, längta efter mamma/pappa, ont – något är fel helt enkelt!
 
Att bara ens fundera på att ett litet barn gnäller för att jäklas, det köper jag helt enkelt inte!
 
Så här skriver Expressen:
”En stor dansk-engelsk undersökning visar att den klassiska metoden att låta små barn gråta utan att tröstas kan slå tillbaka.
Forskarna har undersökt både trösta- och inte trösta-metoderna.
I tidskriften Pediatrics juninummer publicerar de resultat som tyder på att barnens skrikighet blir värre om de ständigt lämnas att gråta.

Resultatet baseras på en jämförelse mellan mammor i London och Köpenhamn. De olika ländernas hantering av spädbarn skiljer sig åt.
Medan föräldrar i Danmark ser det som viktigt med tröst, fysisk kontakt och att amma barnen länge så är den brittiska modellen mer att låta barnen skrika, att inte hålla dem lika ofta och att inte amma lika länge. Jämförelsen visade att de engelska barnen skrek 50 procent mer per dygn.”

Visste jag väl!
 

Ett svar på ”Små barn har inget konsekvenstänkande!

  1. Klart att barn mår bra av tröst. Ändå uppe på gymnasiet vill de och behöver de tröst…Du frågade mig angående min sjukdom. Jag har en reumatiskt sjukdom. Har varit sjuk i snart nio långa år. Brukar mår bra men stress m.m har gjort att det har satt fart igen. Ha en riktigt bra kväll! *kram*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *