Söka sin bakgrund i Indien

Söka sin bakgrund i Indien

Jag är skitdålig på det här med släktskap och ganska dålig på att vårda mina släktrelationer också… men någon jag har kontakt med är min kusin Becca. Hon är 9 år yngre, men vi har ändå alltid haft en nära relation sedan hon kom till oss. Inte föddes alltså, utan kom till oss. Becca är nämligen adopterad och har sin biologiska rötter i Indien. Å nu ska hon åka dit och se om hon kan hitta något mer om sitt ursprung.

Det är lustigt det där. Becca är alltså adopterad, men det är svårt att hitta två personer som är så lika som vi två är. Vi är lika STORA, inte små… Becca är 152,5 och jag är 156,5, båda betonar verkligen den där OCH EN HALV! Det sägs att vi är lika envisa… något vi inte alls känner till något om… vi har fibromyalgi bägge två, tycker om att utrycka oss i text och brinner för utsatta människor. Becca blev ”soctant” och jag hjälper min familj i Gambia och tar på mej en massa andra idella uppdrag. Vi drar oss inte för att ifrågasätta och vara obekväma, och är inte ett dugg konflikträdda. Vi har samma värderingar och försöker att ha så lite fördomar som möjligt och respektera alla människor.

Becca gillar att driva med människor och har en galen galghumor. Hon är faktiskt lite galnare än vad jag är, tycker jag alltså… men jag är nog strängare än henne. Men så var hon ju mitt övningsobjekt när det gäller uppfostran… hon bodde hos mej en sommar när hon var 14-15 år  🙂

Å nu ska hon alltså åka till Indien och vara borta hela fyra veckor. Tillsammans har vi ansökt till tv-program som letar upp folk i olika länder, men inte kommit med. Nu åker hon iväg med en kompis och letar istället. Det finns lite uppgifter och en och annan kontakt kvar sedan hennes tid på barnhemmet. Men den kontakten (damen) är gammal, så tiden är knapp. Barnhemmet har flyttat flera gånger och pappren har försvunnit. Det finns inte så mycket att gå på, men Becca vill självklart lyfta på varje sten innan det är för sent. Å jag önskar henne all lycka på vägen! Jag hoppas verkligen att hon ska hitta något, minsta lilla fynd är av värde.

Jag tror att det är viktigt att få bitarna av sin historia, särskilt när man blivit förälder. Man vill veta vilka sjukdomar och egenheter som finns i familjen och få en förklaring till varför man är som man är och lite mer VEM man är och var man kommer ifrån. Få veta om det finns syskon, som kanske dessutom går att hitta.  Å vi får följa med! Inte på plats, men genom hennes blogg. Så följ henne där redan nu och lär känna henne, hennes sköna humor och funderingar.

Becca och jag är kusiner på riktigt oavsett vad folk säger. Vi har så otroligt många likheter och skulle lätt kunna vara biologiska kusiner. Det är bara hudfärgen som skiljer oss åt, men jag blir faktiskt brunare än henne på sommaren  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *