Solen & Vindarnas Ö

Solen & Vindarnas Ö

Idag gör verkligen Öland skäl för sitt namn; Solen & Vindarnas Ö. Det blåser så huset skakar till ibland och det viner i knutarna. Men solen skiner ändå och sitter man på baksidan där det är lä, så steker det rejält på huden.

I morse var vi uppe tidigt allihopa, Senior skulle nämligen hjälpa min bror på hans pensionat. Så klockan 9 var han på plats och började sitt arbetspass för dagen. Själv åkte jag hem igen och åt frukost. Men innan vi gjorde något alls var det vägning för hela familjen. Så är det på måndagarna hos oss.

Senior har gått ner väldigt mycket i vikt av allt strul den senaste tiden, så honom hjälper vi att gå upp i vikt. Han hade gått upp 9 hekto och var nöjd med det, nu börjar han se normal ut igen. Martin hade gått ner 0,7 kg, jag 0,4 kg och Baileys stod still  🙂  Vi får väl säga att vi är ganska nöjda med allas resultat faktiskt, även om vi skulle önska att vi själva skulle gå ner snabbare än så här. Men men, ner lite är iaf bättre än upp… Så det är bara att fortsätta.

Medan Senior var borta gick Martin ut med hunden i blåsten och jag passade på att dammsuga överallt. Jag känner av benhinnorna på ena benet och tar en vilodag från promenaderna idag, eventuellt blir det en promenad ikväll. Vi har ju gått runt en mil varje dag sen vi kom hit och det känns i benen. Kan vara bra att vila ibland. Mycket läsa har det blivit också, jag tänkte ta fram en bok men plöjde igenom ett gäng gamla veckotidningar istället. Jag har inte riktigt kommit ner så pass mycket i ro än att jag kan ta till mej en bok. Men snart så!

Alldels nyss hämtade jag hem Senior. Han har klippt gräs, plockat disk och lagat cyklar OCH ätit morbrors goda mat till lunch. Så han var jättenöjd med dagen. Imorrn ska han vara tillbaka kl 9 för att riva ett förråd. Så får vi se hur mycket han behövs där under resten av veckan. Han vet inte om han får betalt eller inte, men nöjer sej med de goda luncherna och det inte blir något mer än det. Så är det i familjeföretag  🙂

Nu ska vi fortsätta att ta det lugnt. Kanske tar en liten eftermiddagslur på soffan med Baileys. Det är skönt att inte ha några planer alls… men vi kanske får besök eller får åka iväg till bekanta som kommer till Böda idag. De har nämligen vår post med sej! En del räkningar förmodligen, men även lite annat skoj som fräscha tidningar mm. Men det blir som det blir…

Hoppas ni har det bra vart ni nu är och är det sol ni vill ha så får ni komma hit  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *