Soligt med kallt

Soligt med kallt

Idag är en sån där dag då man lurar sej på vädret. Det ser så otroligt skönt ut när man tittar ut, men när man kommer ut är det ruskigt kallt. I förmiddags var det inte ens sol, men vi kom ut på vår VV-promenix ändå. Två hugade medlemmar mötte upp oss och tillsammans tog vi oss runt och gick ca 4,5 km. Väl hemma var det svårt att få upp värmen igen. Det krävdes både te, två filtar och hund i knät.

Nu är det ca 2 grader varmt ute och solen skiner härligt. Jag kunde inte sitta kvar inne utan drog på mej jackan och tog med mej hunden ut i trädgården. Medan han strövade runt tog jag ner några ljusslingor till. Nu är det bara ett par vi entrén kvar, de får sitta ett tag till tror jag. Det är ju fortfarande lite mörkt och tråkigt på kvällarna och då är det mysigt med lite ljus.

Senior jobbar och Junior har tråkigt. En uttråkad och rastlös liten unge är ganska lätt att sysselsätta, en 17-åring är värre. Man kan ju inte direkt sätta papper och kritor i händerna på honom… Han själv ville tvätta bilen, men det är för kallt. Jag föreslog att han kunde ta hand om sin ”vertikala garderob” (kläderna som ligger slängda över hela golvet i hans rum)… men det hände inget. Så det får väl bli en film eller nåt om en stund.

Just nu är jag en riktig ”sucker” på vikt-, mat-, rese- och sjukdomsprogram. Idag började en ny omgång av Amazing Race. Förmodligen det enda lekprogrammet jag skulle kunna tänka mej att vara med i. Tänk va häftigt att få åka runt i världen på tv´s bekostnad och göra en massa roliga utmaningar. Undrar hur långt man skulle komma i ett sånt program?

Sen gillar jag ”Embaressing Bodys” eller hur det nu stavas… den där engelska programmet där några läkare åker runt i en buss och tar hand om folks mysko åkommor. Åsså rullar förstås Biggest Loser och Master Chef här hemma. Nu har det kommit en ny Master Chef från Australien med väldigt unga deltagare. Ungar som är 9-14 år gamla och som är superduktiga. De åker inte ut en och en som i den ”vuxna” serien. Utan får samla poäng för att vara säkra på att stanna kvar. De har också veckans pris för den som utvecklats mest. Å de som åker ut gör det aldrig ensamma, utan fler på en gång och de får med sej jättefina priser hem.

De flesta program går när vi jobbar eller gör annat. Så vi spelar in och tittar när vi äter. Oftast tillsamman med killarna. De tittar gärna på en massa motorprogram också, sånt som jag inte är så intresserad av. Tv är ett bra tidsfördriv, men ingen katastrof om man missar. Anser jag iaf.

Vilket är ditt favoritprogram på tv just nu?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *