Sommarfransarna fixade!

Sommarfransarna fixade!

Jag har ganska långa ögonfransar. Sådär så att när någon skönhetsmänniska frågar om jag inte har fundera på förlängning och jag säger nej, så säger de ”oj…” när de ser mina ögon. Någon förlängning funderar jag alltså inte alls på, däremot finns det ju annat kul att göra  🙂

I tisdags testade jag att färga och böja mina ögonfransar för första gången, jag har lixom inte tyckt att det varit nödvändigt förut. Men den här våren har varit ganska jobbig med allergi och rinnande ögon, all mascara har runnit bort så fort jag gått utanför dörren. Så jag tänkte att detta kunde vara ett sätt att iaf se lite fräsch ut. Alltså gjorde jag ett besök hos Maria och Felicia på Total Hälsa, där jag brukar testa grejer eftersom jag litar på dem till 100 %.

Felicia var den som skulle snygga till mej, så jag la mej bekvämt på hennes brits och gav henne fria händer. Först tvättar hon ordentligt rent, innan hon börjar med fransböjningen. Det böjs över små pappersrullar och hälls på permanentvätska, det luktar som på en frisörsalong på 80-talet ungefär. Detta tar längst tid, kanske 25 minuter… efter detta färgas ögonfransarna, vilket går betydligt fortare, kanske 10-15 minuter. Knappt en timme tar alltså behandlingen och kostar 690 kr.

Jag har inte gjort det förut, men sett andra som gjort det och blivit sådär härligt sommarfräscha. När jag såg mej själv i spegeln efter behandlingen blev jag glatt överraskad, jag såg också sådär sommarfräsch ut! Nu behöver jag inte använda mascara på 5-6 veckor och allergiögonen kan rinna bäst de vill!

Häromdagen var det faktiskt så illa att jag fick ställa ner allt mitt på Sergelstorg och frenetiska torka mej med min halsduk. Det såg nog ut som om något riktigt illa hade hänt, en kvinna stannade nämligen och frågade om jag behövde hjälp. Tack så hjärtligt, sa jag, men jag är bara allergisk. Jag tillade att hennes omtänksamhet var rätt ovanlig, då svarade hon ”men jag är från landet, man gör så där”. Sorgligt men sant…

Så illa har det alltså varit och även vattenfast mascara har runnit bort väldigt snabbt. Nu hoppas jag att jag kan se lite fräsch ut även med allergiögon. Hittills har det sett lovande ut. Jag fattar inte varför jag inte gjort detta tidigare, man blir ju jättefin!

Har du testat att färga och böja ögonfransarna? Om inte – Gör det!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *