Spola pinket och TVT

Spola pinket och TVT

Vet ni att Sverige och förmodligen världen hade sin första Inkontinensdag igår? Självklart är det en driftig Botkyrkabo som startat Spola Pinket-kampanjen och initierat dagen. Nä, inte jag! Utan Hillevis Caris Svensson som själv varit drabbad och tröttnat på ”hyschpyschet” runt tabuämnet inkontinens. Jag sitter just nu och lyssna på hennes podcast om detta, den finns HÄR! Jag vill bara att ni ska veta att hjälp finns att få och att man inte behöver gå runt och lida. Detta gäller både män och kvinnor!

Hur mår jag då? Tack, bra! Det har gått två veckor och en dag sedan jag opererades och nu känner jag mej nästan som innan. Jag har inte ont i varken bäcken eller i ljumskarna och jag känner inte av bandet under urinröret, som jag var lite orolig för. Benet känns bättre, men fortfarande gör det ont framåt kvällen. Igår var första dagen som jag inte tog smärtstillande alls! Så jag hoppas att det ska vara bra nu… håll tummarna. Just det där med benet sänkte mej rejält förra veckan, så motionen uteblev och maten spårade ur lite. Alltså var det plus på vågen. Skit!

Men jag ska inte klaga! Operationen är gjord och verkar lyckad. Två veckor till att ta det lugnt, sen ska nog allt vara som vanligt igen. Läkaren ringer mej nästa vecka och då ska jag nog få ok att leva som vanligt igen. DÅ ska jag börja springa igen! Vad det gäller vikten så har jag bestämt att vara duktig på motionsbandet nu, gå kan jag ju göra igen så nu ska 10 000 steg om dagen avverkas. Å maten ska skötas, checklistan ska skrivas. Det kanske låter tråkigt, men jag har ju ett mål! Ett mål som jag inte kommer att klara på den tid jag önskat, men likt förbenat så ska målet nås! Nångång!

Lyssna gärna på programmet och sök hjälp om du har besvär. Ha koll på vikt, motion och allt annat som faktiskt påverkar vår kropp väldigt mycket. En gammal förlossningsskada med eventuella bristningar kan ha ställt till med de besvär du har och då kan du få hjälp ganska enkelt. MEN det är alltså inte bara kvinnor som fött barn som har problem och som har rätt att få hjälp, utan även unga tjejer och män i alla åldrar. Skäms inte över era problem utan be om hjälp och få ett bättre liv!

Ha en fantastisk dag!

Ps. Nu finns jag på bloglovin oxå  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.