Lycka! Är du lycklig?

Lycka! Är du lycklig?

I helgen träffade jag en helt otrolig människa som sa att hon varje dag vaknar lycklig och nog är ganska ensam om det. Den här personen är strax över 30 och har redan haft tre strokes… hon har konstant yrsel, har diabetes och mår egentligen inte så himla bra rent kroppsligt. Men jag har sällan träffat en så genuint lycklig och hjärtlig människa som henne och hon fick mej att tänka. Precis som min bästa kompis, som var blind, var transplanterad och hade haft en hjärtinfarkt i unga år. De här personerna hade och har ett rikare liv än många av oss andra.

Kan jag säga att jag är en lycklig människa? Ja, det kan jag faktiskt! Jag kanske inte vaknar varje dag med ett leende på läpparna och känner YES!, men jag kan ärligt säga att jag vaknar varje dag och är nyfiken på vad som ska hända. Särskilt nu när det händer så mycket 🙂

Jag kan ärligt säga att jag blivit en både bättre och lyckliga människa med åren och att jag nu känner ett lugn och harmoni som jag inte känt förut. Eftersom jag inte riktigt vet vad lycka är eller hur den känns så är det så här jag tror att det ska vara och kännas. När man känner att man vill ta hela världen i famn och njuter av nästan varenda minut så borde det väl kallas lycka?

Jag har ju inget att klaga på alls just nu. Solen skiner, alla är friska, jag bor bra, har en fin familj, pengar till mat på bordet och lite till, ett jobb jag trivs med och det händer kul grejer mest hela tiden. Det var väl egentligen bara det där med vänner som fortfarande inte är på topp, men just nu känns det helt ok även det. Jag är iaf accepterad numera och till och med lite efterfrågad. Jag trivs med livet!

Idag känns allt lite extra bra eftersom det är Martins sista dag på praktiken. Vi klarade det! I 12 veckor har vi pusslat för att klara både praktik och jobb, nu väntar två veckor med skola och jobb och sen är det nästan 3 månaders sommarlov. Jösses vad vi ska njuta! Att ”bara” ha jobbet under några veckor känns riktigt lyxigt, att vara lediga på förmiddagarna tillsammans och kunna ha våra lunchdater ska bli härligt.

Hur står det till med din lycka? Är du lycklig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.