Sportlov

Sportlov

Nu har killarnas sportlov börjat, skönt att slippa gå upp tidigt på mornarna. Annars är det mesta som vanligt…
 
Här hemma betyder sportlov inte mycket mer än att man inte går till skolan. Vill man ha bra betyg så är sport-, påsk och höstlov ett utmärk tillfälle att jobba lite extra med skolarbetet. För Senior som slutar nian är det extra viktigt att lägga ner lite xtra just nu. Så idag sitter han med NO och SO, han läser just nu om kärnkraft och ska leta fram för- och motargument.
 
Så under veckan blir det någon timme varje dag med skolarbete. Senior ska fixa klart NO och SO, en del engelska och Svenska. Junior ska göra klart SO och en grej i engelska.
 
Vissa tycker att jag är en elak mamma som inte låter min barn vara lediga. Killarna tycker det är ok, så varför ska någon utomstående tycka något alls? Har man barn med hög ambitionsnivå, varför ska man då stoppa dem. Om de nu vill ha min hjälp under veckan för att nå sina uppsatta mål är det klart jag ger dem hjälpen om jag kan. Jag är ingen elak mamma som inte unnar mina barn ledig tid, jag ser bara till deras bästa och till deras framtid.
 
Självklart ska de vara lediga också. På onsdag har de bestämt med sin pappa att de ska åka skidor hela dagen och Junior kommer med all säkerhet att vara hos sin tjej en hel del precis som Senior kommer vara hos mormor ganska mycket. De kommer nog få sin del av lovet också, men ha ett bättre utgångsläge när skolan börjar igen.
 
Vad tycker ni? Är jag en elak mamma?
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *