Struliga barn kostar pengar

Struliga barn kostar pengar

Barn/ungdomar som trasslar till det för sej är dyra både för familjen och samhället. Nu pratar jag inte i egen sak, utan har funderat på hur mina kompisar har det och hur mycket deras struliga/kriminella/allmänt bråkiga 17-åring faktiskt kostar dem både i pengar och energi.
 
En ”normal” tonåring kostar i form av aktiviteter, kläder, mat och hygien. Bara det kan bli ganska stora pengar. I mitt fall kostar väl Senior runt 2500 tusen i månaden om man tar ett snitt.
 
En strulig tonåring och då menar jag en som polisen vet om… kostar inte mindre… H*n kostar även inkomstbortfall när familjen ska träffa soc, polisen, advokater, kuratorer mfl. Ett bortfall som man i viss fall kan få sjukpenning för, men långt ifrån alltid. Det kostar också energi för hela familjen, men kanske främst från mödrarna som nästan alltid är dem som tar på sej skulden. Många mödrar blir sjukskrivna pga depressioner, några har blivit uppsagda för att de är borta för mycket, några tar livet av sej…
 
Vad kan man då göra för de här familjerna? Vilket stöd borde de få? Idag är systemet trögt, det är svårt att få hjälp. Det såg jag själv i fredags när jag satt och ringde runt som en tok. Inget gjordes och i lördagsmorse var det återigen dag att hämta grabben i häktet… Man måste ju ta familjens situation på allvar och ber familjen själv om ett omhändertagande – då måste man ju fatta på soc att det är akut!?
 
Man ber ju in någon komma och låsa in sin egen unge om det inte är riktigt jäkla illa! Eller??? Jag kliar mej i skallen och vet inte riktigt i vilken ände man ska börja… vet bara att det är dax att agera och det ordentligt!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *