Sura bin…

Sura bin…

Det bidde ingen promenad i förmiddags. Jag tyckte jag kunde lägga mej i solen direkt efter frukost och verkligen superlata mej. Så jag drog på mej bikinin under solklänningen och åt frukost ute på trappen. När jag sitter där ser jag att hela trädgården ser ut som en djungel…

Så istället för att lägga mej på en filt, kör jag ett varv med häcksaxen och säger till Senior att klippa gräset. Några timmar senare har vi städat hela trädgården både på fram- och baksidan. Medan jag i godan ro står där med häcksaxen i högsta hugg känner jag en intensiv smärta vid tummen på vänster hand. Något sitter på handen som jag till slut lyckas slå iväg.

Det var ett surt bi… jag trodde det var en geting, men den hann bita mej två gånger innan den flög iväg och var ganska liten. Så det var nog ett bi. Snabbt som sjutton var jag inne, tog en alvedon, en allergitablett och mängder med xylocainsalva. Upp med handen i högläge och sitt still! Tur man har rutin… eller sorgligt kanske?

Där satt jag i skuggan med handen högt och väntade på att ontet skulle ge med sej. Jag kunde se hur handen växte medan jag väntade. Min tumme såg ganska snart ut som ett kycklinglår. Så får vi knapert med mat vet vi hur vi ska göra. Svullnaden gick från tummen, över knogen och mot lillfingret. Det pirrade och kliade i hela handen, som nu dessutom hade feber. Men ontet blev bättre ganska snart och så stod jag strax där med häcksaxen igen.

Jag försökte få Martin att förstå att jag nog måste vara sjukskriven och inte klarar att jobba mer i sommar, men han köpte inte det. Särskilt inte när han sett mej lassa in sushi utan problem. Så det vara bara att snällt följa med honom till jobbet, trots att det egentligen var jättesynd om mej (inte).

Handen är fortfarande svullen, men mer jämntjock över hela knogen så att det inte syns om man inte jämför med den andra handen. Fingrarna är lite stela, men till imorrn ska det nog vara borta. Trädgårdarbete kan alltså vara lite farligt, känns säkrare att fortsätta tapetsera. Så det gör jag imorrn istället för mer trädgårdsarbete!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *