Tanten med stekpannan del 3

Tanten med stekpannan del 3


Jag har bloggat om stackars Astrid förr, ni vet tanten som försökte släng en stekpanna vid återvinningsstationen och en sopspion ”kom på” henne. Astrid ställde sin uttjänta stekpanna brevid en container på en sopstation i Skara. Det fanns inget tillräckligt stort hål att slänga den i. En sopspion såg henne och Astrid polisanmäldes.

I dag stod hon inför tingsrätten i Lidköping och inväntade ett svar på om hon är en lagbrytare eller ej. Men domen kommer först om två veckor, meddelade rätten vid dagens avslut. Konstigt, detta kan ju inte vara särskilt komplicerat… och då brukar man avkunna dom direkt. Nu får ju stackars Astrid vänta ännu längre!
  
VD John Strand tycker synd om Astrid, men säger att man inte kan göra skillnad på sak och person om sopsyndarna ska kunna stoppas.
Han menar att hon inte skulle ha tagit dit stekpannan överhuvudtaget. Stekpannor ska slängas på kommunens återvinningscentraler eller i ett grovsoprum. Sopstationernaär bara till för pappers- och förpackningsinsamling.
  
Men Astrid är inte ensam. Över 1 000 svenskar har polisanmälts efter att de blivit spionerade på sedan sopspionerna infördes 2001.
Sopspionernas uppgift är att hålla rent kring landets 6000 återvinningsstationer och att se till att återvinningsstationerna inte används som soptippar och utnyttjas av företagare.

Men flera av dem som bötfällts efter att ha registrerats av en sopspion menar att systemet sätter dit laglydiga som försöker återvinna på korrekt sätt. En man i Umeå dömdes till 8000 kr i böter för nedskräpning.
 
Jag hoppas verkligen inte att Astrid får så mycket i böter, hur ska hon klara det med sin lilla pension?
 

Ett svar på ”Tanten med stekpannan del 3

  1. Det låter urlöjligt att ha sopspioner!!!!!! Men däremot kanske du skulle kunna ta upp ett förslag om soppoliser på gatorna i städerna – själv bor jag i Malmö. Jag vet inte men jag tror att någon skitigare stgad finns inte. Tuggummin nedtrampade överallt på trottoarerna och folk slänger burkar och papper precis där de står….. Om man kunde anställa några av alla de arbetslösa som finns överallt i Sverige som soppoliser eller – spioner (titeln spelar mindre roll) och ge en reprimand till alla dem som inte lärt sig att hålla rent på offentlig platser…..
    Om ungdomarn som precis tagit studenten inte vill göra det så ställer jag upp – tog studenten på 60-talet och är fil mag men har förtidspensionerats därför att man inte kan hitta ett arbete som motsvarar mina kvalifikationer eller hur läkarutlåtandet nu löd…… Har dessutom tillbringat många år utomlands så en kattmatspension på 5000 kronor skulle behöva drygas ut med lite spionerande kasnke. Dessutom är jag väldigt social…..
    Tala om att ödsla bort arbetskraft i onödan….Finns det inget viktigare än att kolla var man sätter stekpannan på sopstationen…. Svenska samhället engagerar sig för mycket i små obetydliga ting i stället för att lägga ner kraften och energin (om det nu finns någon sådan) på mer betydelsefulla saker – de verkliga problemen. Men så undgår man ju att se dem och sticker huvudet i snaden…… Avindas dig inte i ditt engagemang….Lycka till!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.