Tanten med stekpannan

Tanten med stekpannan

Var ju bara tvungen att läsa nyheterna på expressen.se innan jag gick och la mej och läser då med förvåning om stackars Astrid 76 år. Jag har skrivit om henne tidigare, om hur fel jag tycker man gjorde i hennes fall. Då trodde jag det skulle stanna med böter och nu ser jag att det tom ska bli åtal med rättegång i tingsrätten – vad tänker man med???
 
En rättegång i tingsrätten kräver till att börja med personal; en ordförande, en notarie samt 3 nämndemän. Sen ska det till en utredning och åklagare ska samla ihop bevis. Den här stackars damen  får kanske inte ens en försvarsadvokat utan ska sitta där med skammen, oron och rädslan alldeles ensam. För att sedan förmodligen få en penningböter om 30 dagsböter på vardera 30 kronor. 900 kronor för att stekpannan inte fick plats…
 
Som jag skrivit tidigare… detta hade aldrig hänt om hon istället varit en han…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *