Testat ny muggkaka – med lakrits!!!
Idag är det lakritsens dag och det måste en lakritsälskare som jag självklart fira. Men jag tycker inte särskilt mycket om att baka och det får inte vara illa för vikten… hur gör man då? Jo, man provar ett eget påhittat recept på muggkaka!
Originalreceptet var med äpple och kanel, jag bytte ut det till päron och lakritspulver. Och det blev faktiskt helt ok!!!
Receptet är för två muggkakor. med päron och lakrits.
Du behöver:
2 tsk smör (eller kokosolja) en i kakan och en för att smörja muggarna.
1 päron
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 – 1 tsk lakritspulver beroende på hur mycket lakritssmak du vill ha
1 tsk sötningsmedel eller strösocker
1 ägg
Blanda ihop
alla torra ingredienser.
alla torra ingredienser.
Riv eller finhacka päronet
och blanda i det tillsammans med ägget.
och blanda i det tillsammans med ägget.
Häll i två
smorda muggar och kör på full effekt i 3 minuter i micron.
smorda muggar och kör på full effekt i 3 minuter i micron.
Låt svalna
och servera med kvarg, glass eller vispad grädde.
och servera med kvarg, glass eller vispad grädde.
River man päronet blir det mer som en kaka, hackar du det så blir det ett mellanmål med tuggmotstånd – bägge funkar. Å det blir bara 6 PP för hela satsen! Ett helt ok mellanmål alltså eller gott till fikat.