Det här med helger…

Det här med helger…

Nya skor är godis!

Jag vet inte vad ni gör på helgerna? Några av er släpper säkert loss och ”unnar” er (guuud va jag avskyr det ordet!) en massa gott. Några av er jobbar säkert livet ur er för att hinna allt ni kommit efter med under veckan. Medans en del av er fortsätter precis som ni gjort under veckan utan att knappt märka att det är helg. Inget är vare sej rätt eller fel anser jag.

Jo föresten… lite fel är det om man har en ledig helg och ändå stressar runt som en tok. Ledig tid måste man ta till vara på så mycket man kan, för sin hälsas skull. Det är det många som bortser ifrån tyvärr. Men så blir många sjuka också…

Jag har ju ingen större koll på viken veckodag det är längre. Så blir det när man jobbar hemma och gör lite som man vill. Men jag märker ju att det är helg när Martin är hemma  🙂  När vi jobbade med Viktväktarna var våra lediga dagar heliga. Då var det långpromenader och bra mat som gällde fullt ut och så är det mestadels fortfarande. Då hade vi alltid massor med kundkontakt i jobbet och ville gärna ha tyst och vara ensamma när vi var lediga. Det är inte så viktigt numera, nu har vi gärna folk runt oss.

Så våra helger är ungefär som de alltid varit, vi planerar vår mat och motion, precis som vi gör på våra semestrar. Vi har inte alls det där ”unna-sej”-tänket som många andra har, vi ”unnar” oss istället bra mat och motion och i bästa fall ett minus på vågen efter helgen. Nu är vi iofs inga älskare av vin, ost eller snacks, det är inget problem för oss. Alkohol dricker vi nästan aldrig, och i princip aldrig privat – det blir nästan bara på olika event. Men numera ber jag oftast om alkholfritt alternativ, annars skulle det bli champagne flera dagar i veckan och det syns direkt på vågen och märks på konditionen.

Men självklart har jag godisorgier lite då och då. Jag älskar ju godis!!! Det där godiset är väl mitt glas vin eller den där mögliga osten, antar jag. Å därför köper jag inte hem det! Har jag godis hemma så finns det inget godis hemma så länge… så det köps in per tillfälle, precis så mycket som jag ska äta den gången. Jag sticker inte under stol med att det blir problem när det följer med godis hem i goodibagsen. Då spelar det ingen roll om det är helg eller ej, det äts upp!

Den här helgen har vi testat ny glass från Häagen Dasz, det har varit helgens lyx. En bägare vågade vi ta hem och dela på (17 PP/per skalle). Två till ska testas, men de får vi ta nästa och nästnästa helg – annars är det kört. När vi väl bestämt oss för att verkligen köra vårt viktrace, då gör vi det fullt ut en begränsad tid när vi vet att det funkar utan störmoment. Nu vet jag att det för min del kommer tre fullspäckade veckor med mängder med event och… godis… och… goodiebags… helg i tre veckor alltså. Jaja, det är så det är. Om tre veckor kör vi stenhårt en period igen. Så ser det ut i vårt liv.

Hur ser dina helger ut?
Ha en trevlig lördagkväll allihopa, nu ska jag festa på en kopp lakritste 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *