Trött och slut i hela huvet!

Trött och slut i hela huvet!

Första Lilla Bloggdagen har gått av stapeln och jag är sååå nöjd! Tema för den här första gången var FOTO, eftersom vi vet att bloggare är superintresserade av sånt och vill lära sej mer. Så vi planerade, kontaktade bästa fotoläraren, skaffade sponsorer, bjöd in gäster och hoppades på det bästa…

För 595 kr skulle man få en fotokurs, en lunchbuffé och två fikapauser. Självklart skulle det även ingå goodiebags, för så är det när man går på bloggevent. Goodiebagen är en av de viktigaste ingredienserna och är den dålig, så får eventet en sur eftersmak… det ställer lite krav alltså.

Vi har jobbat med goodiebagen sedan i juni och vi behövde inte oroa oss, grejerna vi fick ihop går definitivt inte av för hackor! Vad sägs om biljetter till Dödsdansen med Persbrant, fotoböcker, smycken, mat, hygienartiklar och en massa annat (ni kan se alla sponsorer i förra inlägget). Hela tre packade goodiebags blev det, med ett värde på tusentals kronor. Man fick alltså en himla massa för de där 595 kr kan man väl säga.

Min bil var full när jag åkte iväg i morse. Vi hoppades att regnet skulle hålla sej borta och det såg lovande ut… men man vet ju aldrig. Annelie, fotografen Thorleif och jag hjälptes åt att packa in och ställa grejerna på plats. Vi blev några minuter sena, det var mer att fixa än vi räknat med. Men 10.10 kunde vi hälsa alla välkomna och sätta igång.

Thorleif berättade om ISO, bländare, slutartid och bildkomposion innan lunch. 11.45 sprang vi upp till lunchbuffén för att fota den innan andra gäster också skulle äta av den. Ni kan ju tänka er 28 bloggare på fotokurs framför en lunchbuffé… det blir lite rörigt… men kul! Alla fick sina bilder och personalen kunde släppa in de andra gästerna. Vi tog vår mat och åt den på glasverandan ovanpå vattnet, så otroligt mysigt! Maten var så fantastiskt god att allihop var helt saliga. Vi åt tills vi nästan sprack, lovordade maten en miljon gånger och åt lite till. Ska ni äta ett enda julbord i år, så är det Sundby Gård ni ska göra det på! Ni måste äta där!

Efter lunchen hade vi några minuter med fri fototid, som de flesta utnyttjade genom att delta i de olika tävlingarna vi hade. Det var bla tävling om bästa bild på goodiebags, bästa matbild och bild på ett av smyckena. Oj, va det trillade in bilder på Instagram! På bara en liten stund fanns där 100 bilder med #lillabloggdagen! Så himla kul och så många fina och roliga bilder. Vi hade inget lätt jobb att hitta vinnare, det var otroligt svårt att välja bland alla bidrag utan att känna sej som en bandit.

Å vi klarade oss från regnet! När dagen närmade sej slutet och vi började tacka för oss så började det droppa på fönstret. Vi var lättade och nöjda över en väldigt lyckad dag, våra fina bloggare verkade också nöjda och sa att de lärt sej en massa! Och det var ju det som var syftet; att ha en trevlig dag och lära sej något på kuppen. Så skoj att höra! Så nu väntar vi med spänning på alla blogginlägg som kommer de närmaste dagarna. Vi har bett om både ris och ros, så vi vet vad som ska ändras och vad som ska behållas. För en dag till blir det nog…

Annelie och jag plockade ihop oss i lugn och ro och hann prata ordentligt innan vi åkte åt varsitt håll. Och vi kände att det här gick ju så bra att det nog måste bli en ny dag, iaf en fortsättning på den här kursen, men även en dag med nytt tema. Vi tänker fortsätta att hålla det litet, inget stort event för hundratals personer. Vi vill ha mysigt, hinna prata med alla och hålla det familjärt och lite exklusivt. Vi tjänar inga pengar på det sättet, men det är inte det som är grejen.

Vi är helt slut, men har haft en fantastisk dag! Vi har inte haft några missöden, vad vi vet… alla säger att de är nöjda… så till våren är vi nog redo att ta tag nästa Lilla Bloggdag. Så nu är frågan vilka tema som kan vara intressanta? Vad vill ni veta mer om? Träning, hälsa, kost, mode, inredning, matlagning, bakning, kultur… tänk fritt och kom med förslag.

Tack alla fina bloggare för idag! Vi är så glada att det var just ni som kom! Och tack alla sponsorer! Vi återkommer…  😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *