Vad gör lite ont i halsen?

Vad gör lite ont i halsen?

Min väninna frågade mej hur läget är, när det faktiskt är henne man bör fråga… jag svarade: ”Halsen känns som en kaktus och jag har ett spännband runt skallen – men jag lever och det gör mina barn också!” Kan låta makabert att säga en sån sak till någon som precis förlorat sin son, men hon förstod hur och vad jag menade. Det är bra, vi känner varandra så väl att det inte behöver förklaras så mycket.

Vad gör igentligen en förkylning? Ja menar, det finns ju en hel del som är värre än lite ont i halsen.

Vi har en knepig situation här hemma, det är faktiskt ganska svårt att stå brevid andras sorg när man själv sörjer. Först har vi då min väninnas familj som vi alla känner och sörjer med. Sen har vi då Juniors kompis som sörjer sin pappa. Pappa K som dog häromdagen är även han otroligt saknad av oss. En härlig människa som lyfte våra simtävlingar. Två onödiga dödsfall som är svåra att förstå. Pappa K skulle bara ut och leta efter katten och trillade ner för ett berg… sånt händer ju inte!

Jag har märkt att jag reagerar starkt på sirener, särskilt när jag inte har familjen runt mej. Jag har sagt till killarna att det får ha lite tålamod med mej ett tag eftersom jag känner mej extra hönsmammig just nu. De bara tittar på mej; ler och säger ok mamma. Min mamma drog pappa till läkaren igår så han kunde få nytt penicillin och de tog även en miljon tester på honom. Han står alltså under kontroll, skönt! Martins mamma är förkyld, men det är det ju många som är just nu så det borde ju inte vara något att oroa sej över.

Livet är skört, det kan ta slut precis när som helst. Man måste ta vara på det och utnyttja tiden man har. Det känns otroligt skönt att ha en resa inplanerad och veta att när allt detta är över med begravningar och grejer, så får vi två veckor i solen och kan bara ta hand om varandra. Just den här semestern känns extra värdefull.

Ta hand om varandra och berätta för den du älskar att han eller hon är värdefull för dej!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *