Varit flitig

Varit flitig

Nu har jag gjort matsedel för hela vistelsen här. Vi vet alltså precis vad vi ska äta de närmaste tre veckorna om det inte händer något oförutsett alltså…

Det tog kanske en timme av eftermiddagen igår att bläddra igenom kokböcker och fundera lite. Planen var att äta så omväxlande och kalorisnålt som möjligt. Jag planerar – Martin lagar 🙂

Den här första veckan är vi alltså ensamma, då äter vi mest vegetariskt och en del skaldjur. På söndag kommer Senior, då blir det mat som han tycker bättre om; fisk och en del kött och matiga sallader. När Junior kommer har vi satsat på en del nya rätter som verkar goda och som vi vill prova. Då kommer även en del grillat med på menyn.

Jag har tur! Grabbarna är inte särskilt kräsna när det gäller mat. Junior äter ALLT och provar gärna nya rätter. Senior har svårt med vissa konsistenser, men är i övrigt öppen för det mesta. Jag hatar att laga mat, medan Martin tycker det är kul. Så köksbiten brukar fungera bra nu för tiden. Värre var det när jag var ensam. Då gjorde jag storkok oftast för att slippa laga mat så ofta, frös in och sen tog barnen det som passade medan jag kunde hoppa över både en och två middagar… illa.

Målet för de här veckorna är att få ner mej och Martin i vikt. Vi har inget särskilt mål i kilon, detta är bara början på vår nystart. Till jul däremot SKA jag ha gått ner 6-7 kilo, och Martin satsar på 10 kg. Då åker vi till Afrika, då SKA jag kunna ha alla mina shorts och klänningar som ligger i graderoben och ser ledsna ut. Nu har jag iaf motivationen, det var länge sen – så det finns hopp!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *