Leva i nuet

Leva i nuet

Har ni någon gång stannat upp och verkligen känt av det som sker just precis nu? Om inte: gör det!

Jag har de senaste dagarna verkligen försökt känna in dofter, smaker, synintryck mm. Alla sinnen har fått följa med och så har jag känt av dem ett efter ett. Som igår när jag vaknade och lyssnade på tystnaden. Eller nyss när vi var ute och gick med Baileys i skogen, då man bara hörde humlornas surrande och kände solen i nacken. Att vara närvarande i nuet med hela själen är ganska häftigt och gör att man coolar ner sej totalt.

Martin kommenterade olika vackra gräs som växer längs vägen vi går. Sånt såg han inte för ett år sedan. När jag då pekade ut en vacker blomma för honom tittade han bara på mej som om jag var lite lätt galen – idag njuter han av det precis som jag gör. Han har hittat skönheten i naturen och är precis lika ivrig som jag att se hur naturen utvecklas efter årstiderna. Vi tycker förståss det är trevligast att se hur vintern blir till vår och sommar, resten är kanske vackert med alla sina färger… men den där hösten och vintern är inte riktigt vad vi vill ha 🙂

Jag har gått ner i varv totalt. Dagarna är väldigt lugna och sköna. Vi vaknar när vi vill, oftast går Martin upp före mej och Baileys. Sen äter vi frukost ute och går en lång promenad med Baileys. Dagen tillbringas i solen med nåt bra att läsa. Baileys är ute nästan hela tiden och går fritt på tomten. Efter kvällsmaten blir det en ny lång promenad med Baileys och sen ganska tidigt sänggående. Jag är väldigt bra på att lata mej 🙂

Nu ska vi ta en cykelytur!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *