Vi överlevde flytten!

Vi överlevde flytten!

Som vi slitit med svärfars flytt! Sedan svärmor dog i februari har vi röjt, slängt, skänkt och städat. I lördags gick flytten av stapeln, äntligen!!!

Direkt när svärmor dog bestämde svärfar att han skulle flytta till mindre. Han hittade en granne som ville byta lägenhet med honom och processen drog igång. Medan Botkyrka Byggen skull godkänna bytet (3 månaders handläggningstid!!!), så började vi tömma lägenheten. En stor trea skulle bli en liten etta.

Varenda sak har vi gått igenom. Massor har gått till secondhand, mycket ska säljas på loppis och det som skulle vara kvar packades ner i lådor vart efter. Eftersom det handlade om ett byte, så skulle vi alltså flytta ut och städa, samtidigt som den andra flyttar in. Inte jätteenkelt, men vi klarade det bra.

Sista veckan var det som ett dominospel där grejer flyttades runt vart efter, så vi kunde torka av lister och golv. Vi var helt slut när flyttdagen väl kom, men såg verkligen fram emot att få det gjort. Redan kvällen innan packade vi vår bil med de viktigaste kartongerna och parkerade utanför den nya lägenheten. På så sätt kunde svärfar och jag börja med dem först, medan Martin och sönerna flyttade resten. Min pappa körde släpet de typ 100 meterna fram och tillbaka och min mamma tog hand om sista städningen i gamla lägenheten.

Vi hade planerat så himla bra och minskat så mycket på sakerna att allt var på plats i nya lägenheten redan vid 13-tiden. Efter en flyttpizza åkte de andra hem till sitt medan svärfar, Martin och jag började göra ordning så gott det gick. Å det mesta var faktiskt uppackat när vi gick därifrån vid 17-tiden, då var vi helt slut. Efter en tur till IKEA på söndagen var det mesta fixat och svärfar nöjd.

Vi alla var väldigt nöjda, men fruktansvärt trötta. Allt innan flytten tog hårt på våra krafter, när flytten var gjord gick luften ur oss helt. Men det är så himla skönt att det är gjort! Nu är det bara lite piff kvar, sen har han fått en jättefin bostad. Lugnt och skönt får han det också, ingen hiss som låter, inga barn i trappuppgången, en stor fin inglasad balkong mot gården så inte ens bilarna hörs. Han kommer få det jättebra!

Vi har iaf lärt oss att flyttstädning inte är något för oss, nästa gång tar vi hjälp!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Vi överlevde flytten!

  1. Det kan inte vara enkelt. Vilket pusslande. Nä flyttstäd ska allt lejas bort 🙂 De två senaste flyttarna döttrarna gjorde har de använt sig av flytt och städ. Så skönt.

  2. Oj, vilket pussel! Och inte det lättaste att rensa åt någon annan, man vill ju inte råka göra sig av med något som var viktigt för ägaren.
    Flyttstäd är värt alla pengar men förstår att det inte funkade riktigt i detta fallet.

  3. Så skönt att det är över för er alla med den flytten nu. Det är alltid så mycket mera än vad man tror även om man flyttade relativt nyligen.

    Njut nu av det vackra vädret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *