Viktigt på riktigt!

Viktigt på riktigt!

*** I samarbete med Billigastebilförsäkringen.nu ***

För ganska precis 4 år sedan krockade vi med en älg. Ni som hängde med här på bloggen då kommer säkert ihåg hur mycket trassel vi hade och hur mycket jag tjatade på er att se över era försäkringar. Särskilt innan ni ska ut och köra längre sträckor, som tex nu över midsommar.

När man drabbas av en allvarlig olycka så hamnar man även i en slags kris där man inte riktigt vet var man ska börja och skallen är allt annat är klar. Ringer man polisen trots att man inte är skadad? Jaha, ska viltvårdare kontaktas, vem gör det? När ringer man försäkringsbolaget och vem fixar bärgning? Vad ingår egentligen i min försäkring? Vet jag ens vilket bolag jag har…?

Man sitter där i chock, känner efter om man är skadad och ska sedan ta itu med kontakterna. Det är inte lätt. Jag önskar att jag fattat detta innan och faktiskt hade haft koll på både min egen försäkring och bilförsäkring. När det gäller bilar så är det mycket att tänka på när de ska försäkras, inte bara på hel- eller halv eller ens priset – utan även på vad som ingår där.

Efter vår älgkrock har jag lärt mej att man särskilt ska se över om man har rätt till hyrbil och hemtransport av bilen när denna väl är lagad. Hyrbil hade vi, däremot fick vi åka och hämta bilen 50 mil bort. Inte jättesmidigt. Det kan också vara bra att slippa självrisk just vid en viltskada. Olyckor med vilt ökar hela tiden och det är ingen rolig upplevelse, det kan jag lova er!

När man ska teckna en bilförsäkring är det viktigt att tänka på att göra ett aktivt val. Det innebär att jämföra olika typer av bilförsäkringar för att på så sätt inte bara få den billigaste utan även den bästa bilförsäkringen. Just när det gäller priset, den så kallade försäkringspremien, så är det många saker som påverkar hur priset beräknas bla hur länge man haft körkort, hur många mil man kör med bilen per år, vart man parkerar osv.

För att hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen för just dig och din bil gäller det att jämföra olika bilförsäkringar och olika försäkringsbolag. På Billigastebilförsäkringen.nu kan man jämföra olika bilförsäkringar.
De recenserar olika försäkringsbolag och berättar vad man ska tänka på innan man tecknar en försäkring online.

Det är lag på att ha sin bil försäkrad och så viktigt att man har en försäkring som passar för ens sätt att använda bilen. Kör man bara i storstan kanske man inte behöver en försäkring där självrisk ingår vid viltolycka, men kör man mycket i tex Småland ska man ha det, tycker jag. Allt beror ju på hur man använder bilen och var man kör.

Å när ni väl ska ut och köra: lägg en kopia på försäkringsbrevet i bilen, så har ni alla telefonnummer och andra uppgifter när ni behöver dem. Så lätt, men man gör det inte ändå. Gör det nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *