Vill orka mer!

Vill orka mer!

Det nödvändigaste…

Idag har jag förintat julen, städat bort den alltså. Lite tidigt kan tyckas, men ska jag ha hjälp så får jag anpassa mej till hjälpen och den hade jag idag. Det är nämligen en jäkla massa platsbackar som ska upp ur källaren och sen tillbaka ner igen när allt är packat. Å då menar jag en jäkla massa!

I år hade jag ändå begränsat mej tyckte jag, men nu när jag fick upp allt så var det inte så mycket som inte var upplockat upptäckte jag. Jag bad nämligen Martin ta upp precis allt nu, så jag kunde gå igenom varenda grej. Hur jag än försöker att rensa ur så blir det ändå fem backar med tomtar och julgran plus pynt som ska upp varje år. Ok att ta fram, värre att städa bort…

Det som är trist när alla julgrejer är borta är att det blir så mörkt. Särskilt som det fortfarande är ganska mörkt ute. Så jag har behållit några ljusslingor framme, lagt en uppe på ett skåp och lite överallt för att lysa upp. Och för att få lite mysigt förstås. Det känns lite trist, men skönt att ha det gjort och man vänjer sej ju snabbt.

Jag ville ha ordning innan onsdag då Martin börjar jobba. Tänk att vi kan säga det ”på onsdag börjar Martin jobba!” Känns overkligt men så otroligt häftigt! Som han väntat och längtat, som VI väntat! Å nu är det dax! Så jag har även tvättat all tvätt som legat ett tag, finns inte minsta kalsong kvar i tvättkorgen nu. Men nu är jag slut! Så dammsugning och våttorkning får vänta tills imorrn, det går bara inte att göra idag. Kroppen gör alldeles för ont nu. Istället ska jag jobba lite medan Martin lagar mat, sen ska allt ner i källaren igen och sen kanske jag tar ett bad innan tv-kvällen börjar. Fast jag skulle vilja ta en tur på löpbandet också… fasiken att man inte orkar allt man vill  🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *