Nytt år – gamla tag…

Nytt år – gamla tag…

Många tar nya tag vid nyår och ger sej in i en ny viktkamp. Jag göra tvärtom, jag tar gamla tag. Jag vet vad som fungerar och kör gamla beprövade metoder. Viktväktarna! Har det funkat 14,5 år tidigare i mitt liv, så kommer det att fungera i fortsättningen med. Jag gick ner 12 kg och har i princip hållit vikten under flera år, Viktväktarna fungerar!

Jag behöver inte avstå från något eller utesluta olika livsmedel. Jag får äta allt, men inte alltid och inte så ofta som jag kanske vill… Det finns egentligen inga pekpinnar alls förutom en och det är att man måste äta! Regelbundet! Sen finns det förstås en massa rekommendationer, som att få i sej tillräckligt med vatten, sova och gärna röra på sej någon halvtimme om dagen. Men det viktigaste är att äta sunt, slippa gå hungrig och ändå gå ner i vikt. Jag vet att detta fungerar.

Till min hjälp har jag Viktväktarnas app som har koll på allt jag äter och den motionen jag gör. Jag har också Viktväktarnas stegräknare som är inställd efter mej och visar mej när just jag har tagit de steg som är hälsosamt för just mej. Den börjar bli bra sliten nu, men håller fortfarande bra efter flera års användande. Sen har jag även mitt magiska armband, min FITBIT, som har koll både på steg, aktivitet och det viktigaste; min sömn. Den är bedrövlig, men blir bättre ju mindre jag väger. Framförallt blir min sömn bättre ju mindre Martins vikt blir… För mej funkar nämligen ingenting om jag inte får sova. Då kan jag varken tänka eller fungera och vikten står tvärstill hur duktig jag än är. 

Jag är hur bra som helst på att hålla vikten, jag väger lika mycket idag som jag gjorde 2 januari förra året. Men det är ändå 3 kg upp sedan i juli, de vill jag ta bort igen och hålla borta. Och sen gärna två till… men det blir som det blir med den saken. Jag tränar tre gånger i veckan på Curves och går eller springer på mitt löpband så ofta jag kan, det kan bli varenda dag ibland. Å på onsdag börjar Martin jobba, då blir det jag som får gå långpromenader med hunden vare sej jag ville eller inte. Nu har Martin tagit det mesta när det varit kallt ute. Det är också Martin som lagar all min mat och ser till att jag äter. From onsdag ska jag iaf fixa mina egna luncher, mycket kyckling blire…  kycklingwraps is da shit!

Så vad säger ni? Är ni med på att köra gamla beprövade sätt att gå ner i vikt, eller ska ni hoppa på någon av alla dieter som finns? Det där med dieter, quickfix och kurer är inget för mej, jag vill ha något beständigt som inte krånglar till mitt liv för mycket. Något jag kan leva med i längden. Ni gör precis som ni vill, men jag håller mej till sunt förnuft, Viktväktarna och TÅLAMOD. Det där man lärde sej i småskolan med kostcirkeln, energi in – energi ut osv. Det funkar för mej  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *