Volontär

Volontär

Igår fick jag ett intressant erbjudanden som jag inte kunde tacka nej till. Jag ska svara på frågor om ADHD och Tourette mm på ett forum. Inte som proffs, för det är jag ju inte, utan som förälder och ”medlevande”. Ska bli spännande att se vilka frågor som dyker upp… jag får nog inget betalt, det glömde jag att fråga. Men en del saker behöver man inte betalt för att göra.

Som ikväll. Ikväll ska Martin, Senior och jag jobba som volontärer på Berns. Sveriges ungdomsgårdar firar 100 år och vi ska vara med och jobba med firandet. Ett gäng blivande artister som växt upp på olika ungdomsgårdar ska visa upp sej och vi ska hjälpa till. Senior ska jobba med ljudet tillsammans med en ”riktig” ljudtekniker, Martin hjälper till som scenarbetare och jag som ”slussare”. Jag ska alltså se till att artisterna är på scen när de borde vara där.

Men först ska Martin in till stan på nån intervju för en utbildning han sökt till. Under tiden lämnar jag Baileys i Tullinge och hämtar Senior som sovit där. Så åker Senior och jag in till stan för att äta lunch i Kungsträdgården tillsammans med en gammal arbetskompis som jag inte träffat på 15 år. Klockan 13.30 ska vi vara på Berns och köra igång alla förberedelser.

Det här med att vara volontär eller att göra saker gratis är helt ok för mej. Det betyder ofta mer att vara en del av jobbet och sammanhanget än att få betalt. Du som är intresserad kan kolla på Volontärbyråns sida och anmäla ditt intresse. Ibland dyker det upp riktigt roliga grejer, som den här ikväll  🙂

Dessutom är det ett toppentillfälle för Senior att knyta kontakter nu när han ska ut och söka jobb. Man måste ligga i om man ska hitta något bra och ta vara på alla chanser till bra kontakter. Det gör vi definitivt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.