5 boktips till midsommar

5 boktips till midsommar

Här kommer fyra riktigt härliga boktips till er och ett som är lite mindre bra, men fortfarande läsvärt. Tre svenska författare och två utländska. Tre böcker som jag längtat efter, en överraskning och en… jag vet inte…

Jag börjar uppifrån, med femte delen av Familjen Bridgerton, som släpps IDAG! Nu är det näst äldsta systern, Eloise, tur att gifta sej. Det faller sej så att hon börjar brevväxla med Sir Philip, efter dennes frus hastiga bortgång. Brevväxlingen leder till ett frieri, men kan man verkligen gifta sej med någon man aldrig träffat?

Den är precis som de andra böckerna: otroligt förutsägbart och så himla härligt! Nu dröjer det ändå till oktober innan nästa del kommer, så trååååkigt!

Sen har vi Solsken och Parmesan, av Christoffer Holst. Han har faktiskt blivit en av mina favoritförfattare, med sitt lättsamma men intelligenta och humoristiska sätt att skriva. Den här gången handlar det särskilt om Hilda och Rasmus, men även om Paula och några andra. De ska åka till solen i Toscana på vin- och matresa, men hotellet har brunnit ner och de hamnar istället i Öregrund.

Man kan väl säga att hela gänget har lite att jobba med på varsitt håll och att saker blir lite invecklade – men vecklas ut vart efter… Jag gillar det här, mysigt helt enkelt!

Det här två visste jag att jag skulle tycka om och har längtat efter. Carin Hjulström däremot har jag inte läst så mycket av och blev glatt överraskad! Så himla bra! Bara ett litet mord handlar om skådespelerska Siri och dennes brorson Anton. Anton har vunnit en gård på poker, Siri bestämmer sej för att tillbringa lite tid hos honom för att slicka sina sår.

De bestämmer sej för att öppna plantskola på gården och hamnar samtidigt i ett mord, förstås. Det känns som att Miss Marple har flyttat in i Midsomer på nåt sätt, det är precis lika myspysigt och småputtrigt. En väldigt trevlig överraskning och jag längtar till nästa del i serien kommer.

Camilla Läckberg. Säga vad man vill, men komma på en bra historia och skriva ner den – det kan hon! Vingar av Silver är andra delen i serien om Faye. Precis som i första delen är det hemligheter och hämnd som styr nästan hela hennes liv. Allt för att skydda det viktigaste hon har.

Den här gången har Faye byggt upp ett nytt liv utomlands. Hon tror att allt är lugnt och ska precis göra en stor lansering när allt brakar runt henne. Ska hon riskera allt hon byggt upp? Spännande, roliga tvister och sexscener som iaf jag blir nästan generad av. Måste självklart läsas!

Så kommer vi till boken som jag inte riktigt vet vad jag tycker om… Joyce Carol Oats – Jagad. Den börjar bra, men sen kommer den lixom inte igång riktigt innan den är slut. Det är en bra historia, men det är något som inte inte riktigt funkar för mej. Jag vet inte om jag läst något av henne förut, kanske är det så här hon skriver? Inget jag kommer att komma ihåg iaf.

Just precis nu håller jag inte på med någon bok alls, jag måste nämligen få något gjort 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *