6 hyfsat lediga veckor

6 hyfsat lediga veckor

Som frilans och egen företagare (och som bloggare) är man aldrig helt ledig. Det dyker alltid upp nåt som inte är inplanerat, men ibland är det ändå lugnare perioder där man kan göra lite som man vill. Som nu!

Våren har varit rätt jobbig, särskilt personligen och i närmaste omgivningen med egna och andras sjukdomar och mycket jobb. Senaste två veckorna blev rätt hysteriska kan man väl säga, med tre resor på 15 dagar. Men det var såååå kul! Och väldigt intressant, jag har ärt mej massor.

Men nu har jag 6 obokade veckor, inga möten, inga event. Det betyder att jag kan lägga fokus på mej, min hälsa och att komma ikapp både med jobb och här hemma. Å jag körde igång redan igår! Det började med en välbehövlig sovmorgon, en låååång frukost och ett pass på gymmet. Kroppen svarade väldigt bra och jag kände mej pigg. Sen var tanken att gå en längre promenad med hunden, men från ingenstans kom halv storm och ösregn – så förmiddagens promenaden ställdes in, men blev en kvällsprommis senare istället.

På 6 veckor kan man hinna mycket. Jag har ungefär 4 kilo att ta bort och jag går ner väldigt långsamt, så jag räknar med 2 hg i veckan och hoppas på mer. 2 kg borde jag hinna, så får vi ta resten senare. En ”vanlig” person skulle kunna ta 3-4 kg under den tiden, men inte jag och det är jag medveten om. Alla går inte ner snabbt, så är det bara.

Så from nu är det alltså vila, promenader, bra mat och mycket skratt som gäller. Till min hjälp har jag våra veckomenyer som ni hittar HÄR, Viktväktarnas app, Fitbits aktivitetsarmband och min käre man. Han är bäst! Han lagar all vår mat och skriver tom SmartPoints på mina matlådor. När jag kom hem i söndags hade han inte bara köpt en blombukett åt mej, utan även skalat massor med frukt och lagt i en skål i kylen som jag bara kan ta av. Han vet att jag inte äter frukt annars…

Så nu kör vi! Det är så här vi fungerar när vi har sommar, mer tid och ledighet. Då satsar vi på oss och vår hälsa, för att må så bra som möjligt resten av året och längre fram i livet. Nu är det dax för oss igen!

Vill ni får ni gärna hänga med på instagram @marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *