Om jag hade en Hercules…
… så skulle jag absolut iaf göra ett försök till bakning. Alla som hängt med mej här på bloggen ett tag vet att köket inte riktigt är min plats i hemmet… jag kan både laga mat och baka, men jag tycker helt enkelt inte att det är särskilt roligt. Å eftersom Martin gillar det så har det fallit på hans lott 🙂
Men som med så mycket annat så kan ju det svala intresset ha med verktygen att göra. Det är ju tex mycket roligare att såga om man har en bra såg och att måla om man har en bra pensel… alltså har jag en känsla av att det kan handla om verktygen även här. Jag har lixom inga bra verktyg att använda vid tex bakning och då blir det inte av.
I lördags fick jag vet allt om OBH Nordicas Hercules. Den magiska maskinen som nästan gör hela jobbet själv. Man behöver i princip bara ha grejerna hemma så gör Hercules resten själv… nästan alltså… man måste trots allt välja ett recept, mäta upp alla ingredienser och hälla i dem i rätt ordning (tror jag) och sen trycka på knappen på Herr Hercules. Men sen gör det resten! Iaf knådningen…
Den nya designen av Hercules är kopparfärgad och lite bullig… nästan som en solbränd vältränad grek alltså. En sån kan man väl inte annat än må bra av att ha i köket? Då skulle nog till och med jag ägna lite mer tid där…
Vad skulle jag baka då? SEMLOR förstås!!! Jag älskar semlor!!! Å jag har ett jättebra recept på semlor som inte är så illa för vikten heller. Det bjuder jag på här:
Semlor
15 stora (8PP/st) eller 30 små (4PP/st)
50 g margarin
2,5 dl lättmjölj
1 pkt jäst
1 1/4 dl kesella
3/4 dl baksirap
1/4 tsk salt
8-9 dl vetemjöl
Blanda som en vanlig deg, jäs i 30 min