Nutellakaka med bara två ingredienser!
Jag fyller år på söndag. Imorrn ska vi fira Martin som fyllde år i
Gambia, Sonen som fyllde igår,
mej och Baileys som fyller nästa vecka. Tårta är varken kul eller
särskilt gott, så istället bjuder vi på Nutellakaka.
Det är den enklaste kaka man kan göra och gillar man
nutella så är den ett måste! Att den är glutenfri är ett stort plus! Så enkel att tom jag kan göra den 🙂
Du behöver:
- 4 ägg
- 240g nutella
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke och vispa dem hårt (högsta hastighet)
med elvisp eller maskin tills smeten är ljusgul och fluffig (minst 6
min).
Värm nutellan på låg värme några sekunder i mikron eller
under omrörning i kastrull tills den är lättrinnande. Blanda försiktigt
ner äggen i nutellan,
en tredjedel åt gången så att man inte förlorar för mycket
av den luft som man har vispat in i äggen, samtidigt ska smeten vara
välblandad.
Smöra eller bröa en springform som är 22-24 cm. Eller använd
en form med non-stick beläggning, då blir kakan verkligen glutenfri och
bara två ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 25-30 minuter. Låt
svalna och dekorera efter önskemål (om du hinner).
Det är väl inte jättekul att räkna ut Points
på sötsaker, men det är iaf 68 SP (eller 44 PP) för hela kakan, plus det
du eventuellt smörjer formen med.