Testat en ny muggkaka
Långfredag, ledigt och sooool! Det är nästan för bra för att vara sant. Särskilt som de varnades för regn och snöblask. Det här är mer i min smak 🙂
Så i morse var vi faktiskt på benen riktigt tidigt och ute redan
innan 10. Vi siktade in oss på 6-kilometersslingan som går här i
närheten och började gå. Pälsbollen har ju varit lite sänkt, men nu med
sin nya medicin är han betydligt piggare. Så pigg att han drog ner i ån
efter ett par änder som höll på att få en hjärtattack. Han hade lite
problem att ta sej upp och var väl inte helt nöjd med temperaturen i
vattnet, så han var lite spak efteråt. Det finns alltså både för- och
nackdelar med att han blir sej själv igen… jakthunden har vaknat…
Väl
hemma åt vi lunch och medan Martin började trimma pälsbollen testade
jag en ny muggkaka. Igår köpte vi hem kokosmjöl som varenda muggkaka
verkar ha som ingrediens, så jag ville ju testa smaken. Mjölet doftade
riktigt gott!
Jag
blandade ihop alla ingredienser och körde in i mikron. Den här svällde
inte lika mycket som den vi testade förra helgen, men den blev lika god.
Nu har jag dock lärt mej att jag inte orkar äta upp en hel mugg själv, så jag
gjorde en som vi kunde dela på.
Här är receptet:
1 Ägg
1 dl Havregryn
1 msk Kokosmjöl
1 msk Sötningsmedel
1 msk Sylt (jag tog Önos lågkalori)
1/2 tsk Bakpulver
Blanda ihop allt, smörj en mugg/kopp noga och kör in i mikron på 2 minuter. Klart!
Jag
har inte hunnit räkna ut PP, eftersom jag inte hittat något värde på
kokosmjölet, men 6-7 PP för hela muggen borde det bli. Det verkar vara
där de flesta muggkakorna ligger.
Nu ska jag gå ut i
solen och sätta mej och läsa en stund. Med en filt över benen tror jag,
för det blåser lite kyligt. Men är det sol så är jag där!
Ha en fin långfredag och glöm inte att vila är minst lika viktigt som att motionera 🙂