Äggplanta räknas väl som påskmat :-)

Äggplanta räknas väl som påskmat :-)

Idag är det påskafton och många av er där ute ska äta påskmiddag med nära och kära. För många betyder det att man ska frossa i ägg och allt annat som finns på ett traditionellt svensk smörgåsbord både till påsk, midsommar och jul. Man äter exakt samma mat flera gånger om året, varför är det då så upphåsat? Vad är det med smörgåsbord och svenskar? Varför ska man äta tills man mår illa? Å varför äter man saker från buffén som man kanske inte ens tycker särskilt mycket om? Jag fattar inte… Jo, jag fattar. Jag har ju gjort så själv…

Jag älskar bufféer!!! Förr åt jag också av allt eftersom alla andra gjorde det. Man åt som det inte fanns någon morgondag av någon underlig anledning. Å jag gillar ju inte ens att äta egentligen… Sen började jag på Viktväktarna och började fundera på mitt (och andras) beteende kring just smärgåsbord. Hur mycket tyckter jag egentligen var riktigt gott? Vad var det värt att äta för dagens ranson Points?

Jag kom fram till att en kanske två sillbitar av skärgårdsill eller vitlöksill var tillräckligt. Sen höll jag mej mest till laxen, kanske lite omelett och bröd. Å sen blev det desto mer av efterrätterna… men maten åt jag tidigare bara för att andra gjorde det och minst en smakbit av varje som alla andra… Nu hade jag istället insett att tex köttbullar och prinskorv inte är exklusivt utan kan ätas när som helst på året, men inte längre är värt kalorierna. Jag älskar bufféer just för att man kan välja och för att man lägger upp maten själv på sin egen tallrik. Jag väljer det jag vill äta och väljer bort allt annat. Så bra! Man måste ju faktiskt inte äta av allt, vilken upptäckt!

Å för några år sedan insåg jag att det går precis lika bra att fira ffa påsk och midsommar utan den traditionella svenska buffén. Vi ger varandra påskägg, Martin fick en hårsmousse och en t-shirt och jag fick en bok, men det är det vi gör i påskväg. Just i år försöker vi att hålla oss borta från godiset eftersom vi ätit alldeles för mycket sånt den senaste tiden. Men nånslags ägg ska vi äta… äggplanta! Det räknas väl??? Ägg som ägg lixomn  🙂

Ikväll ska vi göra en supergod moussaka och Junior och hans flickvän B kommer hit och äter med oss. Martin ska testa att göra nånslags nutellakaka till efterätt också, som har en miljon kalorier… minst!  Därför gör vi den när vi får hjälp av två träningsfreak att äta. Man måste vara lite smart  🙂

Å motionen har jag redan lyckats klara av. En halvtimme på löpbandet! Mer gick inte, för sen gjorde det ont i knät på ett nytt sätt. Det skär som en kniv rätt in i knäskålen från framsidan, när jag belastar det. Jag kände det första gången på gymmet i torsdags när jag jobbade med benen i en maskin och sen kände jag det igår när jag gick upp för trappen. Å nu på löpbandet och när jag går i trappen. Nån som vet vad det kan vara? Ont som f-n gör det!

Men de där 7000 stegen ska jag göra ändå och kanske kommer jag upp i den där 10 000 som är nästa mål. Igår blev det 9800. En tur till centrum så blir det några steg till bara så där utan att man tänker på det. Åsså lite städning så är saken klar.

Nu önskar jag er en riktigt glad påsk där ni äter vad NI vill och inte hur ni brukar göra av gammal vana eller andra trugar på er. Ät och njut och ha en trevlig stund med era nära, det är ju ändå det som är viktigast. Å så tittar ni in här lite då och då, för snart kommer det en ny tävling där ni kan vinna lite skönhetsgrejer. Så ha koll!

Glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *