A Christmas Carol!

A Christmas Carol!

Har ni svårt att få till det där med julkänslan i år? Då är mitt tips att ni bokar biljetter för hela familjen till A Christmas Carol. Ni vet den där spökhistorien av Dickens om Mr Scrooge som är en snål och elak jäkel men ser sitt liv i backspegeln och får en chans att ändra sej…

En rejäl moralkaka alltså och dessutom på engelska! Så det är en himla bra grej att ta med de lite större barnen på, både i uppfostringssyfte och som en rolig och enkel engelskalektion. För det är inget problem alls att häga med i handlingen, trots språket. Vi var testpublik tillsammans med flera skolklasser (åk 5-6?) och alla verkade fatta galoppen totalt.

Skådespelarna är cirka 10-12 stycken och spelar flera roller vardera. Barnen som är med är otroligt duktiga både på att sjunga och skådespela. Den unga grabben har en röst som får en att rysa och han kan nog bli något att räkna med om han forstätter med sången.

Att ha föreställningen på Maximteatern är verkligen perfekt! Teatern är liten och mysig och man får verkligen den där känslan av att vara mitt i äventyret. Med alla välkända julsånger smyger sej julkänslan sakta under skinnet på en. Nu är jag redo att fira jul!

Saknar ni julkänslan kan detta vara ett sätt att få den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *